Boris Kopilović saradnik Bojana Pajtića i Bore Novakovića koji obogatio na račun zdravstva u Novom Sadu

0

Poverenik Jeremićeve Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković  hapšen je dva puta zbog sumnji da je oštetio budžet grada Novog Sada za nekoliko miliona evra. Danas, zaboravljajući na svoje malverzacije i budžet koji je oštetio, najveći je kritičar vlasti i tobož najveći zaštitnik prava građana Vojvodine.

Novaković nekadašnji visoki funkcioner DS koji je svojevremeno bio gradonačelnik, uhapšen je 2014. godine. Kao bivši direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju Novog Sada, Novaković je sa još tri osobe koje su radile u ovom preduzeću uhapšen zbog sumnje da su vlasniku jedne firme zloupotrebom položaja omogućili da pribavi četiri miliona evra i time oštetili bužet Novog Sada. Optuženi su bili optuženi da su omogućili jednom preduzeću da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su, prema tvrdnjama tužilaštva, znali da ta kompanija ne ispunjava uslove, preneli su ranije mediji.

U vreme vlasti DS Novakovića i Bojana Pajtića svim Novosađanima je poznato šta je radio Boris Kopilović i kakvu je štetu naneo zdravstvu. O tome novinari poput onih koji danas iznose neistine o Klinčkom centru naravno nisu pisali niti su bili zainteresovani.

U vreme dok je Kopilović bio pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo u Sremskoj Kamenici je za dva miliona evra kupljen CT na institutu za kardiovaskularne bolesti.

Aparat koji je plaćen 2.000.000 evra ima realnu tržišnu vrednost između 400.000 i 700.000 evra! Kolko su se pojedinci ugradili dovoljno govori sagrađena kuća gospodina Borisa Kopilovića, vredna oko 5.000.000 evra koji je kao bivši Pajtićev čovek za nabavke u zdravstvu pokrajine zarađivao oko 35.000 dinara mesečno!

Dobar procenat od provizije u kupovini CT aparata ućario je Boris Kopilović, ekonomski direktor za zdravstvo. Od silnih nabavki je Boris Kopilović, dojučerašnji ekonomista u propaloj grafičkoj firmi, sagradio kuću u Kamenici vrednu nekoliko miliona evra, sa betonom iz kamion-mešalica za Kamenicu 2 i Klinički centar Vojvodine. Pri tome je uz kuću od prohroma i visoki zid “a la Podujevo” montiran i ogroman bazen za plivanje, da se čoveku sa prosečnom mesečnom platom, za svaki slučaj nađe.

Ako je Boris Kopilović, sitni državni službenik, sve ovo mogao da priušti za par godina, kolike su krađe odradili Pajtić, Novaković i njihova kamarila u koji su tada sedeli u vrhu Banovine?

Bora Novaković je danas navodno najveći borac protiv korupcije i kriminala u Novom Sadu i Vojvodini.

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime