Braća po LOPOVLUKU: Otkrivamo kako su Jovičić i Lazić zgrnuli MILIONE EVRA preko “Kuće od srca” (FOTO)

0

Jovičić je, ističe sagovornik Objektiva, često sa Lazićem i ekipom emisije bio na terenu, pa čak i slagao crepove

Aleksandar Jovičić, predsednik Opštine Palilula i član Predsedništva Srpske napredne stranke, zajedno sa Žarkom Lazićem, voditeljem i producentom serijala ,,Kuća od srca”, sa kojim je poslednjih godina bio u prisnim i prijateljskim i poslovnim odnosima, opljačkao je na desetine firmi u Srbiji, a na taj način su zgrnuli protivpravnu imovinsku korist od nekoliko miliona evra.

Ovo za Objektiv tvrdi jedan od bivših zaposlenih u Lazićevoj produkcijskoj kući, navodeći da se sve radilo pod okriljem emisije humanitarnog karaktera.

– Kada sam radio sa Lazićem, imao sam priliku da vidim kako on i Jovičić stavljaju na milione evra u džepove. Radili su u tandemu tako što je Aleksandar, budući da je bio na javnoj funkciji, Žarku dostavljao spisak firmi od kojih treba da traži građevinski materijal kao donaciju za emisiju ,,Kuća od srca”. Za samo jednu emisiju tražili su materijal od nekoliko različitih firmi, obećavajući im da će zauzvrat dobiti reklamu u emisiji. Onda izreklamiraju samo jednu firmu, a ostale firme i ne pomenu na televiziji, što je faktički prevara. Sav preostali materijal, koji nije utrošen u zidanje kuće, oni su prodavali na crnom tržištu. Naravno, novac su delili na pola, a budući da su istu taktiku koristili za svaku emisiju, možete samo da zamislite o kojoj se cifri radi – kaže izvor Objektiva.

Naš sagovornik navodi da je broj prevarenih ogroman i da su Jovičić i Lazić na ovaj način zgrnuli milione.

– Sve je vrlo dobro smišljeno jer niko nije mogao da ih tuži. Naime, firme nisu imale pravnu osnovu da ih tuže jer je sve bilo na dobrovoljnoj osnovi, budući da su se oni pozivali na emisiju koja je humanitarnog karaktera. Zamislite da od 10 firmi dobijete materijal za 10 kuća i sve to prodate na crno, i tako radite za svaku emisiju. Pa od tih para je moglo da se sagradi na stotine kuća i da se pomogne najugroženijima. Dosta ljudi iz ekipe je to znalo, ali niko nije smeo da pisne jer nas je Lazić ucenjivao i pozivao se na Jovičića, govorivši nam da nas više neće biti ako progovorimo – navodi izvor Objektiva.

Jovičić je, ističe sagovornik Objektiva, često sa Lazićem i ekipom emisije bio na terenu, pa čak i slagao crepove.

– To je nama bio jasan dokaz da su njih dvojica u nekom dilu. Žarko je znao da iza sebe ima nekog ko mu čuva leđa i zbog toga se bahatio, kako prema zaposlenima, tako i prema ljudima kojima je gradio kuću. Jednom prilikom je fizički napao ženu kojoj je gradio kuću jer je došao mrtav pijan, a snimatelji su ga odvajali da je ne bi ubio. Kasnije je i nju ucenjivao da ne sme da priča i pozivao se na SNS i Jovičića. Za Jovičića je tvrdio da mu je najbolji prijatelj, a u nekoliko navrata se pohvalio i da mu je brat od tetke. Ja zaista ne znam da li je to tako, ali je činjenica da su ta dva hohštaplera pokrali na stotine ljudi, pozivajući se na humanost. Tu nema ni H od humanosti. Koliko su Jovičić i Lazić bili prisni, ukazuje i jedna od epizoda emisije „Kuća od srca”, gde se njih dvojica oslovljavaju sa „brate”.

ZA SVADBU 350.000 EVRIĆA

Jovičić je uhapšen u četvrtak u opsežnoj policijskoj akciji sa još sedmoro osoba, zbog malverzacije u vezi sa gradnjom, kao i mitom i reketiranjem na Paliluli. Prilikom pretresa njegovog stana, policija je pronašla 350.000 evra u kešu, za koje je Jovičić posle tvrdio da je u pitanju ušteđevina, kao i novac koji je dobio na poklon od zvanica za svoju svadbu.

Piše: Ekipa Objektiva

Braća po LOPOVLUKU: Otkrivamo kako su Jovičić i Lazić zgrnuli MILIONE EVRA preko “Kuće od srca” (FOTO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime