BUGARI ŽESTOKO OPLELI PO SRBIMA! Ovo je katastrofa

2

Evropska komisija bi trebalo da obrati pažnju na neprijateljske izjave srpskih aktivista i javnih ličnosti o Bugarima i Bugarskoj, smatra bugarski evropski poslanik i zamenik predsednika parlamentarne partije VMRO BND Angel DŽambazki.

„To nije u skladu sa istorijskom istinom, naprotiv, postoji mnogo dokaza o zverstvima srpske vojske i srpskih bandi u rejonu zapadnih teritorija (teritorije Bugarske koje su posle Prvog svetskog rata pripale Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca i na kojima je tada pretežno živelo bugarsko stanovništvo) i Makedonije. Zvanične srpske vlasti nedavno su čak konfiskovale spomen-ploču ubijenim Bugarima u Bosilegradu i njegovim naseljima tokom Prvog svetskog rata“, navodi DŽambazki na svojoj Fejsbuk stranici, komentarišući izjavu srpskog politikologa Dragana Simeonuvića koji je govorio o fizičkoj torturi Bugara i nasilnoj bugarizaciji.

Izjave predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića o „fašističkim zločinima“ Bugarske opet su netačne, izjavio je bugarski političar. S tim u vezi DŽambazki se obratio Evropskoj komisiji i šefu evropske diplomatije Žozepu Borelju:

„Da li će Republika Srbija objasniti zašto kroz takve izjave i sugestije pokušava da se destabilizuje region satanizacijom Bugarske i koje će biti mere Komisije po pitanju izjava koje podstiču mržnju prema Bugarskoj?“, zaključio je DŽambazki.

Nacionalist

2 Komentari

  1. Ovo su bezsramne laži i zlonamerne neistine. Moj pokojni deda je iz Temske , sela koje je 4 km od Bugarske granice i ljudi i danas pamte zločine o koji ma se nije govorilo nikada . Zločine Bugarske i njene vojske i kako su palili ,pljačkali i ubijali Srpske seljake tog kraja . Dakle zna se ko su i kakvi su Bugari a još bolje se zna kako su se ponaššali i šta su radili. Sećanja još postoje i džaba je lagati… Nema praštanja dok je ovakvih laži. Znaju i Makedonci ko su i kakvi su Bugari ,zato i neće nikada pristati na bugarizaciju…

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime