Čanak ŠOKIRAO sve svojom izjavom o Republici Srpskoj! Ovo se nikome neće dopasti

0

PREDSEDNIK Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nazvao je danas Republiku Srpsku severoistočnom Bosnom i Hercegovinom, uz ocenu da ona, kako je rekao, „niti je Republika, niti je Srpska, već su sve to priče za malu decu“.

Velika Brianija ima STRAŠAN PLAN! Albanci oštro ODBIJAJU

– Drugo, da kažemo da je Srpska, pa ne znam baš da li je srpski to sve što je urađeno u njoj i oko nje i celi taj koncept funkcionisanja. To je nedopustivo – rekao je Čanak u izjavi za sarajevsku N1 TV.

SRPSKO STRADANJE OKO SREBRENICE O KOM SE ĆUTI Prepoznala sam mog Živana po navlaci za zube, uzela sam njegovu lobanju u šake i cvilela sve dok glas nisam izgubila, a oči mi pobelele

Za Republiku se, kaže, „zna kakav je oblik državnog uređenja i zna se šta na može ili ne može“.

Dodao je da BiH “ne može dobro da živi“ dok, kako navodi, „iz Srbije i Hrvatske postoje pretenzije na Bosnu”.

– Ne može niko na Balkanu da živi dok neko ima autokratski režim. Ne mislim da aktuelna vlast kao najvažniji prioritet vidi raspad BiH, ali je činjenica da je ovog trenutka tenzija koju diže Milorad Dodik toliko visoka da je to nedopustivo, to mora da se završi – smatra Čanak.

Dodao je da „to ne može ovako“.

– Ne može neko da tvrdi da neće poštovati Dejtonski sporazum i državu u kojoj je jedan od tri njena najviša predstavnika, kako je to onda zamislio. Ne može mi neko reći da je u Srbiji neka druga država važnija u odnosu na nju. Tako je i za BiH, ne može ti biti važnija Srbija ako si u BiH – smatra Čanak.

Intermagazin

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime