CEO SVET NA NOGAMA! Rusija našla novog saveznika

0
Foto: Screenshot Youtube

Moskva i Teheran potpisaće veliki međudržavni sporazum, saopštilo je Ministarstvo odbrane posle telefonskih razgovora šefa resora Sergeja Šojgua i njegovog iranskog kolege Mohameda Aštijanija.

„Stranke su istakle svoju privrženost osnovnim principima rusko-iranskih odnosa, uključujući bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta jednih drugih, što će biti potvrđeno u velikom međudržavnom sporazumu koji se priprema za potpisivanje između Ruske Federacije i Islamske Republike Iran“, navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Šojgu je napomenuo da Moskva i Teheran povećavaju zajedničke napore za stvaranje ravnopravnog multipolarnog sveta.

Pored toga, razgovarano je o aktuelnim pitanjima vojne i vojno-tehničke saradnje i razmenjena mišljenja o pitanjima regionalne bezbednosti.

Telefonski razgovor protekao je u prijateljskoj atmosferi i postao je sledeći korak u jačanju strateških odnosa Moskve i Teherana, dodalo je Ministarstvo odbrane.

Rad na novom velikom sporazumu između Rusije i Irana postao je poznat u septembru 2022. godine, kada su Vladimir Putin i predsednik Islamske Republike Ibrahim Raisi razgovarali o ovom pitanju.

Izvor: INFORMER

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime