Ceo život ste pogrešno izgovarali ime grupe – Nije “Garavi sokak” nego “GARA VISOKA”?!

0

Društvenim mrežama kruži fotografija stranice jednog leksikona iz davnih dana, koji nam je “otvorio oči” kako se u stvari ispravno izgovara naziv grupe koju smo svi ceo život zvali “Garavi sokak”

Sećate se popularnih leksikona koje je većina osnovaca rado popunjavala? Možda čak i kod kuće imate neki. Leksikon, to je ona sveska u kojoj smo odgovarali na pitanja o tome šta volimo, a šta ne, ko nam je simpatija, ali i omiljeni muzički izvođač.

Društvenim mrežama kruži fotografija stranice jednog leksikona iz davnih dana, koji nam je “otvorio oči” kako se u stvari ispravno izgovara naziv grupe koju smo svi ceo život zvali “Garavi sokak”.

Jedna tviterašica pronašla je svoj stari leksikon i objavila njegov deo. Pitanje je glasilo: “Koju grupu najviše volite?”, a odgovori su urnebesni.

Takođe, imena mnogih grupa su u ovom leksikonu napisana pogrešno.

Primera radi, umesto grupe “Vampiri” napisano je “Vapiri”. Takođe umesto rok grupe “Metalika”, napisano je “Metalik”. Spomenuta je i pevačica Dara Bubamara koja nije potekla iz muzičke grupe.

Isto tako, zanimljivo je i to što su “Garavi sokak”, preslovili u “Gara Visoka”.

Šaljivo je napisano “Ceo život pogrešno izgovarate Garavi sokak”. Objašnjenje sledi već u vrhu liste omiljenih grupa – neko ko je odgovarao napisao je ni manje ni više nego – “Gara Visoka”.

Ova fotografija izazvala je lavinu šaljivih komentara i nasmejala sve koji su videli ovu objavu.Među njima našli su se i komentari: “Ovakve stvari obavezno čuvati zauvek”, “Au, koji fleš u detinjstvo. Najsmešnije što smo svi imali ovakvo društvo što u školi, što u ulici. Tačno vidiš ko je dečak, a ko devojčica”…

Kad izgovorite “Gara Visoka”, zapravo ćete uočiti neverovatno sličan fonetski sklop, te i ne čudi što smo svi ceo život proveli u zabludi.

Kako ste vi dosad izgovarali? Garavi sokak ili Gara Visoka?

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime