Da li će građani Srbije koji su dobili poziv vojske ići na vežbu u vanrednom stanju?

0

Povdom poziva za vojne vežbe koje je deo građana Srbije dobio u proteklom periodu, obratili smo se Ministarstvu odbrane Srbije sa pitanjem da li će vanredno stanje uticati na planirane aktivnosti. Od njih smo dobili odgovor da vojne vežbe neće biti realizovane, te da će pozvani građani biti obavešteni o tome.

– Kao deo redovnih aktivnosti i zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i realizacije istih, jedan deo lica iz rezervnog sastava (građana) je u prethodnom periodu dobio pozive za vojne vežbe i saopštavanje rasporeda – rekli su za Telegraf.rs uz napomenu da se radi o redovnim i planiranim aktivnostima, koje se inače realizuju koje se inače realizuju tokom svake godine.

– S obzirom na novonastalu situaciju prouzrokovanu pojavom korona virusa, a u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, obaveštavamo vas da u narednom periodu navedene aktivnosti neće biti realizovane, o čemu će lica koja su dobila pozive biti blagovremeno obaveštena – potvrdili su uz dodatak da će o eventualnim promenama građani dobiti obaveštenje putem medija ili na sajtu www.mod.gov.rs i www.vs.rs.

Novosadski sajam, Novi Sad

Vojska Srbije na Beogradskom sajmu / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji je proglašena epidemija korona virusa, kojim je zaraženo preko 1 000 osoba. Među njima, devet je vojnika, zaraženih prilikom kontrole granica na severu zemlje.

Kako je ministar odbrane Vulin ranije potvrdio svih devet su dobro, uspešno se oporavljaju, a još 642 njihovih kolega vojnika su u samoizolaciji.

Telegraf

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime