DA LI STE ZNALI ZA OVO? Zelenski se svaki put u javnosti pojavljuje u OVOME zaradili su OGROMNE PARE!

0
Foto: Screenshot Youtube

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski najčešće se pojavljuje u javnosti u maslinastvozelenoj odeći, simbolika je jasna, a evo koji brend je zadužen za njegovu garderobu.

Zelenski prepoznatljivu odeću nosi od početka rusko-ukrajinskog rata, a od nje skoro da ne odstupa ni prilikom susreta sa zvaničnicima drugih zemalja.

Reč je o odeći ukrajinskoog brenda M-TAC, koji proizvodi opremu za lov i turizam, kao i razne dodatke za oružje, vojnu i taktičku odeću i obuću. Modele ove make nosi i vrhovni zapovednik ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužni kao i ogroman broj vojnika i civila u Ukrajini. O sponi Zelenskog i pomenutog brenda pisao je pre nekoliko dana magazin „Forbs“.

Predsednik Ukrajine odabirom odeće poručuje: moja zemlja je u ratu i ja se tako i oblačim.

Zbog rata u Ukrajini uništena su brojna mala i srednja preduzeća, ali to nije slučaj sa brendom M-TAC čija se prodaja od februara 2022. do danas utrostručila. Proizvodnja u Kijevu se proširila, počela je sa radom i fabrika u Lavovu i zaposleno je još 750 krojačica. Finansijski stručnjaci prognoziraju da bi godišnji prihod brenda trebalo da iznosi oko 150 miliona evra. Veruje se da na te prihode utiče i prodaja mimo vojne potražnje, u čemu se upravo i ugleda uticaj Zelenskog na ukupne rezultate ove kompanije.

Brend je devedesetih osnovao Aleksandar Karasev iz Kijeva, zaljubljenik u „airsoft“, odnosno vojnu simulaciju za šta se u to vreme nije mogla pronaći oprema u Ukrajini. Hobi je pretvorio u posao, u čemu se pridružila partnerka Natalija Korženjuk pa su zajedno u glavnom gradu otvorili radnju „Militarist“, gde su prodavali airsoft opremu, i do 2014. imali još šest prodavnica.

Izvor: Blic Žena

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime