Dačić: Dosta sa lažima o priznanju Kosova

0

Dosta je više gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas, po ko zna koji put, rekao Boško Obradović, izjavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

„Srbija je za ovih osam godina naše koalicije sa Vučičem vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Đilasa kada su svi govorili da je sve rešeno.

U to vreme skoro 90 zemalja je priznalo Kosovo, a u vreme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanja, tako da danas Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je istakao da to koliko je ko uradio „najbolje govore pohvale koje Tadiću i Jeremiću upućuju albanski lideri, kao i njihova zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu“.

Dačić je naglasio da su Srbija i Vučić „milion puta jasno rekli“ da žele dijalog i mirno rešenje, ali da ne pristajemo na ucene i ultimatum za priznanje Kosova. „Zato prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo“, poručio je Dačić.

FoNet

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime