Demokrate počele da prelaze u SPS!

0

Aleksandar Pavić, doskorašnji predsednik omladine Demokratske stranke, prešao je iz redova demokrata u Socijalističku partiju Srbije.

Pavić je na čelo Demokratske omladine došao krajem novembra 2019. godine, ali je ubrzo nakon toga omladina raspuštena. Prvi simptom da bi Pavić mogao da pređe u redove Socijalističke partije Srbije bio je kada se nije pojavio na Glavni odbor Demokratske stranke, koji se na tad izbora, 21. juna, održavao u Madlenijanumu.

Aleksandar Pavić navodi da nije prešao, već otišao u SPS.

“Ja sam 12 godina bio u Demokratskoj stranci, od početka omladine pa sve do predsednika i jednostavno sam po prirodi socijaldemokrata i zato sam se opredelio, jer mi je politički SPS najbliži toj ideji socijaldemokratije”, kaže Pavić.

Na konstataciju novinara da su ipak DS i SPS na različitim stranama, te da je ako ništa drugo, SPS u vlasti, a DS u opoziciji, Pavić kaže da su oni kroz istoriju u jednom trenutku bili zajedno na vlasti, te da je ideja ideja.

Da je Pavić zaista postao član Socijalističke partije Srbije, potvrdio je pre toga i izvor iz SPS-a, koji je rekao da je neposredno pred izbore, Pavić uspeo da se dogovori sa njima, i da je zbog toga i dobio mesto u Srbijagasu, kako bi prešao.

Izvor iz Demokratske stranke navodi da osim što je dobio zaposlenje na “jakom” radnom mestu u Srbija gasa, Pavić je “zaradio” i niz beneficija koje uz takvu poziciju idu.

“Bio je lojalan demokrata, i deo struje koja podržava grupu oko Balše i Kene, zbog čega je krajem novembra i raspuštena Demokratska omladina, ali očigledno da se u međuvremenu dobro “naplatio”, navodi izvor iz Demokratske stranke.

Na pitanje novinara da li je on zaposlen u Srbijagasu, Pavić kaže da to nije istina.

“To je glupost, ja radim u privatnoj firmi koja nema nikakvih veza sa tim. Ovo je jednostavno moj lični čin. Pratili ste dešavanja proteklih meseci i jednostavno mislim da je sve jasno, i da to ne treba produbljivati. Kroz osam meseci prošli smo raspuštanje i nerazumevanje kompletnog rukovodstva za situaciju, ali i omladinu, i kasnije sve što se dešavalo. Jednostavno, nije bilo drugog razloga odlaska, osim lične prirode”, kaže Pavić.

Aleksandar Pavić Foto:Screenshot/Twitter/@potiskidjilkosh

Novinari portala Nova.rs poslali su mejl Srbijagasu, sa pitanjem da li je Aleksandar Pavić zaposlen u toj fitmi, te kada je počeo da radi, kao i na kojoj poziciji, ali od njih nije stigao nikakav odgovor.

Nova.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime