DESILO SE ČUDO U MANASTIRU TUMANE: Tokom radova na crkvi pojavio se neverovatan prizor! VEROVALO SE DA JE ZATRPANA (FOTO)

0

Ispod kamenih ploča starih oko jednog veka pred majstorima i monasima pojavila se grobnice Svetog Zosima Tumanskog

Veliko otkriće desilo se četvrtak u Manastiru Tumane.

Dok je manastirska bratija nadgledala radove na preuređenju poda crkve, ispod kamenih ploča starih oko jednog veka pred majstorima i monasima pojavio se prvo svod, a zatim i ostatak grobnice Svetog Zosima Tumanskog, čudotvorca i patrona Manastira Tumane.

ОТКРИВЕНА ГРОБНИЦА СВ. ЗОСИМА ТУМАНСКОГ, 08.10.2020.У оквиру уређења манастирског храма у Туману, откривена је гробница Св. Зосима Чудотворца.

Posted by Dimitrije Plecevic on Петак, 09. октобар 2020.

– Odlučili smo da staklom prekrijemo grobnicu kako bi vernici mogli da vide mesto gde je sahranjen Sveti Zosim, zbog koga i dolaze na ovo mesto. Oni dolaze da mu se poklone, da traže i da dobiju blagoslov. Sada će moći da se poklone i svečevom grobu, koji je kroz vekove mnogima donosio isceljenje i spasenje. Verujemo da će vernicima to mnogo značiti, kao što znači i nama – rekao je iguman.

Našli i sliku Jakova Tumanskog

Св. Јаков ТуманскиНа радост цркве Божије у заоставштини мати Серафиме из Згодачице пронађена је фотографија Св. оца Јакова.Хвала о. Стефану и братији

Posted by Dimitrije Plecevic on Четвртак, 08. октобар 2020.

Četvrtak i preuređenje Manastira u Tumane doneli su još jednu lepu vest. Kako je objasnio iguman Dimitrije Plećević, prilikom uređenja zaostavštine jedne od starijih monahinja, pronađena je fotografija Svetog Jakova Tumanskog, što je hrišćanskom svetu konačno donelo saznanje o tome kako je ovaj svetitelj zaista izgledao.

Kurir.rs/Alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime