Đilas ne želi da odgovara tviterašima na pitanja

0

Lider SzS Dragan Đilas gotovo nikad ne odgovara na pitanja koja mu postavljaju tviteraši.

Za razliku od Marinike Tepić koja se trudi da odgovori na većinu pitanja Đilas izgleda nije shvatio da su društvene mreže dvosmerna komunikacija, pa tako Tviter koristi kao još jedan svoj medij.

Za Đilasa koji je karijeru počinjao kao novinar, samo za razliku od Vučića nije uspeo da postane predsednik Srbije, mediji nisu nepoznanica.

Đilas je radio je kao novinar na Radio Indeksu i jedan je od osnivača Radija B92, gde je kasnije bio urednik Informativnog programa.

Tviter ipak nije radio, a publika na Tviteru očekuje da se povremeno i odgovori na neki njihov komentar, ko od poznatih ličnosti to ne provali na vreme, vrlo brzo postaje neomiljen na društvenim mrežama.

Ma koliko se trudio da postane medijski prepoznatljiv i tako nametne opoziciji kao jedini autoritaran lider, Đilas nema potrebnu harizmu, a publika i ispred malih ekrana i na internetu ga još uvek vidi isključivo kao biznismena.

“Reketiraš 15 najvećih firmi i banaka u Srbiji! Kontrolišeš 80 odsto medija! Povećao si promet svoje firme 232 puta, a finansijski 1,282 puta otkako te Tadić imenovao za šefa Narodne kancelarije” – reči koje je u jednom TV duelu na Pinku izrekao Velja Ilić tadašnjem oponentu Đilasu, možda najbolje oslikavaju “lidera” opozicije.

Đilas je Velji uzvratio sličnom pričom o kupovini vozova i drugim aferama vezivanim za Ilića i njegove stranačke prijatelje. Pa je poentirao: “Vi ste lopov! Ja sam ušao u politiku kada sam napravio pare, a vi ste ušli bez ičega, a sada pravite vile i bazene!”

Možda ta slika “uspešnog biznismena” koju je sam o sebi stvorio ujedno prestavlja i najveći Đilasov politički promašaj.

Tviter jeste “grdno sudilište” ali upravo je na Tviteru najveći procenat onih koji bi zapravo trebali da podržavaju Đilasa. “Trebali” jer očigledno ne podržavaju i to uglavnom zahvaljujući Đilasovoj egocentričnosti.

T.I.

Novi centar

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime