Đilas preko Mićunovića gura pokret #1od5miliona na izbore?!

0

Nakon izjave profesora Dragoljuba Mićunovića da je bojkot besmislen, pokret #1od5miliona, koji je po rečima njihove donedavne članice Jelene Anasonović pokret koji Đilas koristi za okupljanje naroda na protestima protiv režima, izašao je sa saopštenjem da će zbog kršenja sporazuma sa narodom izaći na izbore.

Pojedini tviteraši smatraju da upravo iza ove pokreta 1od5 miliona najave stoji Dragoljub Mićunović.

Mićunović je nedavno za Blic izjavio da je bojkot besmislen.

– Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih institucija gde je ključan parlament. Ostaje i ono pitanje: šta posle tog bojkota? Ništa, videćemo… Šta ćete videti? Pravi se napetost u društvu gde pokušavate da vanparlamentarnim sredstvima kroz građansku neposlušnost, konflikte, demonstracije itd. ugrožavate vlast. Time ostavljate polje za represiju vlasti i zaoštrenost unutar društva, što nije dobro i ne znamo gde vodi. Tako da je priča o delegitimisanju izbora potpuno besmislena. Nema delegitimizacije.- rekao je Mićunović u intervjuu za Blic.

Kako može da se razume iz konteksta izjave pokreta 1od5 miliona radi se o tome što Nova stranka i Stranka moderne Srbije i dalje nisu proglasile bojkot izbora, a potpisali su “Sporazum sa narodom”. Pripadnici pokreta 1od5 miliona to smatraju izdajom sporazuma i izdajom naroda, pa su iz tog razloga uputili pretnju da će izaći na izbore.

– Sve što je obećao pokret 1 od 5 miliona je ispunio. Kada smo letos rekli da ćemo blokirati rektorat i da ćemo do kraja isterati lažni doktorat Siniše Malog to smo i uradili – započinje govor pripadnica Pokreta 1od5 miliona, dodajući:

– Ukoliko ove dve stranke u roku od nedelju dana ne proglase bojkot izbora, pokret 1od5 miliona izaći će na izbore. Pošto neki pričaju da smo deca, da smo nesposobni, da smo nedorasli ovom zadatku hajde da se podsetimo nekih stvari – rekla je ona govoreći nadalje o akcijama ovog pokreta.

Dajemo rok od 7 dana. Ukoliko se ne ispoštuje Sporazum sa narodom, blokiraćemo na narednim izborima ulazak u Skupštinu onih koji ne poštuju Sporazum sa narodom.

Gepostet von 1od5miliona – zvanična stranica am Dienstag, 21. Januar 2020

 

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime