Dodik izneo šokantne vesti! UHAPSIĆE ME (VIDEO)

0

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je jedna od tema bila vezana za ukupnu političku situaciju

– Razgovarali smo i o poseti (Kristijana) Šmita Beogradu i razgovoru koji je predsednik Srbije imao sa njim. Vučić zna moje mišljenje da je Šmit nelegitiman i da bih voleo da to tog sastanka nije došlo – rekao je Milorad Dodik.

On je dodao da je nakon toga u Sarajevu bilo spekulacija o tom sastanku.
– Šmit je nelegalan. On nije visoki predstavnik i nema potrebe da se u tom njegovom svojstvu srećem sa njim i ne želim da mu dam legitimitet – rekao je Dodik.

Milorad Dodik je prethodno na TV Prva rekao da je tačno da se „pokušava njegovo hapšenje“, te da u Sarajevu ima „preko stotinu krivičnih prijava“ protiv njega.

O predlogu zakona o negiranju genocida Valentina Incka, Dodik kaže da takva praksa ne postoji nigde na svetu da stranci određuju zakone.

– Prijavili su me, da… Prvo nema parčeta zemlje na svetu u kojoj neki stranac dođe i kaže – ovo je zakon. To podržavaju stranci, jer oni najbolje znaju šta je za nas dobro – kazao je Dodik.

Na pitanje da li će biti prva žrtva tog zakona koji je nametnut BiH odgovara da je to „apsolutno neprihvatljivo“.

– Kakvi su to pravnici koji prihvataju zakon koji im je neko nametnuo – rekao je.
Kazao je i da ostaje pri stavu da bi voleo da se sastanak Vučića i Šmita nije dogodio.

– Nema visokog predstavnika u BiH, on je lažni visoki predstavnik – rekao je.

Dodik tvrdi da Republika Srpska ne može da nestane i da to ne treba dovoditi u pitanje.

– Ona ne može da se ukine, ona će samo jednog dana postati nezavisna zemlja. Nije moguć rat, moguć je mali incident u nekom smislu. Oni koji bi ušli u RS moraju računati na to da će RS morati da se brani – rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da je RS jedina stvar koja funkcioniše, a da BiH ima mnogo poteškoća.
– Jedino što ne podnose jeste da je Srbija stabilna i da je faktor. Zašto nam se to zamera? Srbija je snažna i jaka, stabilna na ekonomskom putu. RS je takođe stabilna – rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Srpski član Predsedništva BiH rekao je da iza protesta u Crnoj Gori stoji Milo Đukanović i da je on pokušao da udari na SPC. Kako je Dodik rekao, Milo Đukanović se preračunao i prešao granicu jer Crkva je simbol jedinstva.O susretu sa mitropolitom Joanikijem rekao je da je to bio prijatan susret i da je mitropolit pokazao svoju veličinu tokom dešavanja u Crnoj Gori.

– To je bilo jedno ugodno viđenje, sa čovekom koji je za apsolutno jedinstvo SPC. Njegovo iskustvo je bilo veoma važno da sa umirujućim porukama deluje u situaciji kakva je bila – rekao je Dodik.

Kada su protesti na Cetinju u pitanju, Dodik nema dilemu ko je kriv za te nemire.

– Milo Đukanović i njegovi ljudi, nema tu mnogo izbora. To je jedna ideologija koja je bila usmerena da se smanji ne samo značaj, nego i broj Srba u Crnoj Gori. To je bilo šikaniranje Srba, ali svakako litije su doprinele okupljanju ljudi oko crkve – objasnio je.

O prihvatanju NATO, Dodik kaže da je još ranije imao odgovor na to pitanje i da se on do danas nije promenio.

– Da, ima – naravno da sam se šalio. Da prihvatite RS nezavisnom zemljom, mi ćemo onda prihvatiti NATO – ispričao je Dodik.

ALO-RTRS

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime