Dolazi najgore, ali nema zatvaranja škola do daljnjeg!

0

Najgora kriza do sada.

– Najgora javna zdravstvena kriza ove generacije – Boris Džonson upozorava da za Veliku Britaniju tek dolazi najgora kriza izazvana koronvirusom “COVID-19”.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je pandemija COVID-19 “najgora kriza javnog zdravlja za jednu generaciju” i upozorio Britaniju da će najgore potrajati još nedeljama.

Džonson je govorio nakon hitnog sastanka COBRA o krizi.

– Moram da se složim sa vama, mnogo porodica, zaista mnogo porodica će izgubiti svoje najmilije pre vremena – rekao je premijer Velike Britanije i dodao da će “najopasniji period potrajati još nekoliko nedelja.”

Džonson je takođe rekao da će Ujedinjeno Kraljevstvo preći iz faze “ograničenja” u fazu “usporavanja”.

Rekao je da je Velika Britanija uradila “sve što se može učiniti” za suzbijanje virusa i kupila je dragoceno vreme. Džonson je upozorio da nije “u redu” upoređivanje COVID-19 sa gripom i rekao je da će broj slučajeva verovatno uskoro “naglo porasti”.

– Zbog nedostatka stečenog imuniteta, ova bolest je još opasnija – rekao je.

Ipak, Džonson je rekao da nije spreman da zatvori škole kao što su to učinile druge evropske zemlje. To se “može promeniti ukoliko se bolest proširi”, rekao je, ali za sada bismo škole zatvorili samo “ako im se to posebno naglasi”.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime