DOŠAO JE „CRNI PONEDELJAK“ ZA FRANCUSKU Mobilisano 15.000 policajaca, na ulicama su u tenkovima – sledi TOTALNA OPSADA

0
Foto: Skrinsot Jutjub

Francuska vlada je objavila da će 15.000 policajaca danas biti mobilisano kako bi sprečili poljoprivrednike da tokom protesta uđu traktorima u Pariz i veće gradove u zemlji.

BFM TV navodi da su besni poljoprivrednici, koji su nezadovoljni merama vlade, najavili da će u 14 časova uspostaviti „opsadu“ Pariza blokadom saobraćajnica oko prestonice.

Francuska televizija navodi da su poljoiprivrednici pokrenuli današnju akciju širom Francuske uprkos onome što im je premijer Gabrijel Atal ponudio.

– Nama je potrebno više od izjava, potrebna nam je posvećenost, snažno delovanje, postoje mere, ali je potrebno da znamo detalje, razjašnjenja – kazao je za BFM TV Klemon Torpije, predsednik udruženja Mladi poljoprivrednici regiona Il-d-Frans.

Navodi se da se nakon Atalovog obraćanja u petak bes poljoprivrednika nije stišao.

Oni opsadu Pariza planiraju da izvedu tako što će se više od 600 traktora biti poslato kako bi blokiralo osam autoputeva oko prestonice.

Blokadom autoputeva A3, A15, A16, A1, A4, A5, A6 i A10 oni bi u rano popodne trrebalo da potpuno zaustave saobraćaj ka i iz glavnog grada Francuske.

Rojters navodi da se poljoprivrednici u Francuskoj, najvećem proizvođaču poljoprivrednih proizvoda u Evropskoj uniji, žale na nepoštenu konkurenciju rivala iz zemalja sa blažom zakonskom regulativom.

Oni su tokom prošlih nedelju dana uspostavljali blokade na saobraćajnicama kako bi istakli svoje zahteve.

Pritom su oštećivali i imovinu, ukljujučujući institucije lokalnih vlasti.

Navodi se da je danas jedna od meta blokade kvantaška pijaca Runži u blizini Pariza.

– Naš cilj je da okružimo Pariz – kazao je poljoprivrednik Danijel Fošo dok se pripremao da krene ka prestonici u konvoju traktora i poljoprivrednih vozila.

Pariska policija je najavila da, kako bi sprečila blokade, pojačava bezbednosne mere oko Runžija i prestoničkog aerodroma Roasi.

Ona je na društvenim mrežama objavila i snimke policijskih oklopnih vozila kako zauzimaju položaje kod Runžija.

BFM TV

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime