Dr Gligić: Virus je oslabio, ne verujem da će se drugi talas dogoditi

0

Doktorka Ana Gligić, šefica “Torlaka” u vreme variole vere, čiju epidemiju je zaustavila, rekla je u intervjuu za novi broj Nedeljnika da ne veruje u “drugi talas” epidemije virusa korona u Srbiji, kao i da se sa sigurnošću može reći da je virus oslabio.

Na pitanje šta bi to moglo da znači, da li je to “drugi talas” od koga strahuje i Srbija, doktorka Gligić je rekla da je tu reč o takozvanom repu epidemije, da su se novooboleli zarazili posle ukidanje mera zaštite u tim zemljama.

‘Drugi talas’ se sa pravom može očekivati, on je obično blag i vrlo brzo prođe. Ali u kom smislu? Da se kod pacijenta koji se zarazio, pa ozdravio, ponovo javi bolest. A da se napravi jedan vakuum, pa da ponovo imamo veliki broj bolesnih, za mene bi bilo nešto potpuno novo. Moje mišljenje je da se ‘drugi talas’ kod nas neće dogoditi. Ja sam još u martu rekla da ćemo mi sa ovom epidemijom da završimo sredinom maja, u jeku epidemije sam rekla da ćemo piti kafu u kafićima oko 15. maja, što je tada delovalo nezamislivo”, rekla je Ana Gligić za Nedeljnik.

Ona je rekla i da se sa sigurnošću može reći da je virus oslabio.

Čovek nije supstrat na kome je koronavirus našao pravu podlogu na kojoj će se održavati. Ako ja zarazim vas, vi mene, a vi nekog vašeg poznanika, a taj poznanik još nekog, dok virus kroz sve nas prođe, on slabi. Zato se u ovom trenutku sa sigurnošću može reći da je virus oslabio. Uostalom, zašto skidamo mere, ako virus nije oslabio?“, rekla je doktorka Gligić u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

Nedeljnik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime