Dramatični rascep demokrata: Vida Ognjenović organizuje izbore u DS, Lutovčeva struja proglasila “pobedu u odbrani stranke”

0

NAKON što je struja demokrata koja podržava lidera stranke Zorana Lutovca proglasila usvajanje izveštaja o radu predsednika DS, oko 140 nezadovoljnih članova Glavnog odbora nastavilo je svoju sednicu u holu Madlenijanuma u Zemunu svoju sednicu.

Tu sednicu je vodio potpredsednik DS Dragoslav Šumarac, a ova grupa je raspisala i izbornu skupštinu za izbor novog rukovodstva. Za predsednicu Organizacionog odbora izabrana je Vida Ognjenović, koja je jedan od osnivača DS.

To je, bar za sada, epilog drame koja se među demokratama odigravala od ranih jutarnjih sati, a koja je u pojedinim momentima bila i na granici fizičkog obračuna.

“Raspisujemo izbore za predsednika i potpredsednika stranke”, rekao je potpredsednik DS Dragoslav Šumarac, koji je na skupu u holu izabran za zamenika predsednika stranke.

On je rekao i da su potpisi 134 članova GO, koji su za izbornu skupštinu, verifikovani u sekretarijatu stranke.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić je rekao da je sprečeno preuzimanje stranke od struktura koje su je nekad vodile.

Pre toga je potpredsednica DS Dragana Rakić saopštila da nema uslova za nastavak zasedanja, zbog “grubog narušavanja rada”. Ona je rekla da će članovi GO DS biti naknadno obavešteni kada će sednica biti nastavljena.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je novinarima da je samo u kratkim crtama izložio izveštaj o radu koji je usvojen pre pauze. On je rekao da nije bilo uslova da ga obrazlaže detaljno, već da je predstavio suštinu.

“Uspeli smo da odbranimo DS od Aleksandra Vučića, da ostanemo u bojkotu izbora i nastavimo reformu stranke”, rekao je kratko Lutovac.

Beta

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime