DVA PUTINOVA NOKAUT UDARCA I JOŠ NIJE KRAJ

0

Ruski predsednik Vladimir Putin kaznio je Japan sa dva nokaut udarca zbog igranja na strani SAD, piše kineski Sohu.

Od početka ukrajinske krize, SAD su počele da organizuju nešto slično timu zemalja koji je trebalo da izvrši pritisak na Rusiju i postigne njenu međunarodnu izolaciju. Između ostalih, antiruskom taboru se pridružio i Japan.

Vladimir Putin je pre nekoliko ispričao zašto Rusiju treba zvati „Zemlja izlazećeg sunca“. On je napomenuo da se neke teritorije Ruske Federacije nalaze istočno od Japana, pa je stoga ruska država ta koja prva vidi izlazak sunca. Autori Sohua su primetili da iako je ruski predsednik o tome govorio u šali, to je postalo svojevrsni signal, pa čak i nokaut udarac za Japan.

Kao što znate, Japan vodi dugogodišnji teritorijalni spor sa Rusijom oko Kurilskih ostrva.

Tokio ove zemlje smatra svojim i zahteva njihov povratak od Ruske Federacije, što je jedna od najbolnijih nacionalnih tema za zemlju. U Kini se veruje da je Putin rečima o teritorijama i „Zemlji izlazećeg sunca” Tokiju nagovestio da Kurilska ostrva nikada neće imati veze sa Japanom.

Loše vesti za Japan nisu se tu završile. Ruska vojska održala je vežbe na Kurilskim ostrvima tokom kojih su uvežbavani elementi protivamfibijske odbrane. Prema analitičarima Sohua, ono što se dogodilo treba smatrati drugim Putinovim udarcem Japanu. Japanu je poručeno da shvati da neće moći silom da zauzme ostrva.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime