DŽAKA I ŠAĆIRI NEĆE SMETI DA PROVOCIRAJU SRBE SA “ALBANSKIM” ORLOM! Evo i zašto

0

Srbija i Švajcarska igraju u petak meč odluke.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Švajcarske se u petak od 20 časova po srednjeevropskom vremenu sastaju u trećem kolu Mundijala u Kataru, a ovaj meč će najverovatnije odlučiti o tome ko će od ove dve selekcije ići dalje. Isti protivnici su igrali u podjednako važnom meču i na prethodnom Sveskom prvenstvu u Rusiji.

Iako je prošlo četiri godine, i danas mnogi pričaju o sramotnoj proslavi Granita Džake i Đerdana Šaćirija koji su Srbe provocirali pokazivanjem albanskog dvoglavog orla, ali sada neće smeti da to ponove.

Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru – rekao je Pjerluiđi Tami, direktor fudbalske reprezentacije Švajcarske.

Izvor: Srbija Danas

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime