Erdogan rekao veliko NE!

0
Redžep Taip Erdogan, Foto: EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFI

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je opoziciji da nema govora o prevremenim izborima i da će redovni biti održani u junu 2023. godine, kada će Narodna alijansa osvojiti i većinu u parlamentu i poziciju predsednika države.

Salih Selimović razvalio Izetbegovića! BAKIR JE U PRAVU U BOSNI JE POSTOJAO SAMO JEDAN NAROD

Na proširenom sastanku Stranke pravde i razvoja Erdogan je rekao da je ta politička snaga tokom dve decenije uvek imala „značajnu podršku turskog naroda“, navodeći i značajne „izazove, prepreke i zavere“ u tom periodu, prenela je Turska radio- televizija.

VIŠE OD 1.000 TENKOVA I HELIKOPTERA NA PRAGU IRANA

On je podsetio na pokušaj „bezbednosno-pravosudnog udara terorista“ iz organizacije Fetulaha Gulena 2015. godine, na „terorističke aktivnosti“ kurdske Radničke partije, kao i na druge udare, posle kojih su u kratkom periodi izbori održani dva puta.

– Na izborima u novembru 2015. izvukli smo našu državu iz krize i formirali vladu tako što smo osvojili 49,5 odsto glasova – podsetio je Erdogan.

Odgovarajući na pozive opozicije za održavanje prevremenih izbora, poručio je da o tome nema govora.

– Još pozivaju na prevremene izbore, ali njih neće biti, izbori su u junu 2023. godine – kazao je Erdogan i dodao da će na njima Narodna alijansa postaviti novi rekord osvajanjem pozicije predsednika i dobijanjem većine u parlamentu.

INTERMAGAZIN

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime