ERDOGAN UDARIO NA JEDNU OD VODEĆIH SVETSKIH SILA! Dosta je bilo

0
Foto: Skrinsot Jutjub

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan iskoristio je govor o ljudskim pravima da optuži Zapad za „varvarstvo“ zbog njegovog stava o ratu između Izraela i Hamasa.

„Izrael je počinio zločine i masakre koji će osramotiti čitavo čovečanstvo“, rekao je Erdogan prepunoj kući u Istanbulu dan uoči 75. godišnjice Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, nazivajući napad Izraela na pojas Gaze „mentalnom bolešću“, prenosi Ruska Gazeta.

Prema njegovim rečima, u Pojasu Gaze se uništavaju sve vrednosti koje se odnose na čovečanstvo. Suočeni sa takvom okrutnošću, međunarodne institucije i organizacije za ljudska prava ne preduzimaju nikakve konkretne korake da spreče takva kršenja“, naglasio je turski lider.

„Sjedinjene Države podržavaju Izrael svojim novcem i vojnom opremom. Hej, Ameriko! Koliko ćete platiti za ovo?“ zaključio je Erdogan.

Ranije u subotu, turski predsednik pozvao je na reformu Ujedinjenih nacija nakon što je Vašington stavio veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN o Gazi.

Takođe je proglasio „nemogućnost mira sa Sjedinjenim Državama“.

Podsetimo, SAD su u petak stavile veto na nacrt rezolucije UAE u Savetu bezbednosti UN kojom se zahteva hitan prekid vatre u Pojasu Gaze, kao i oslobađanje svih talaca.

Rusija je oštro kritikovala SAD i Veliku Britaniju jer su glasale protiv, odnosno uzdržane od glasanja za rezoluciju o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime