EVO KO STOJI IZA SABOTAŽE GASOVODA!

0

Stručnjak za bezbednost sa Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Nikola Antić ocenio je danas da je sabotaža na gasovodima Severni tok 1 i 2 politički pritisak na Nemačku i pokušaj Sjedinjenih Američkih Država da Zapadnu Evropu odvoje od ruskog gasa.

„To je vrsta političkog pritiska, pre svega na Nemačku, i po mojoj oceni pokušaj SAD da totalno odvoje Zapadnu Evropu od ruskog gasa kao energenta snabdevanja njihovog tržista. Trebaće dosta vremena da se to popravi ako se uopšte nekad bude popravilo“, rekao je Antić za Tanjug.

On je istakao da odnos Nemačke i Rusije nije nikada bio gori, da Nemačka nema svoju spoljnu politiku već, kako je rekao, „radi ono što Vašington zahteva“.

Antić je ukazao na, kako je ocenio, terorističke napade u ruskom vojnom regrutnom centru u ruskoj Irkutskoj oblasti i školi u Iževsku, i kako se sve to dogodilo za vreme referenduma u Lugansku i Donjecku.

„Iza svega toga po meni stoje specijalne službe SAD, odnosno specijalne službe njihovih satelitskih država, sad da li je to Finska, Norveška, da li možda čak i nemački BND, to je teško reći kada nemammo operativne informacije sa samog terena“, zaključio je Antić.

Tanjug, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime