„EVROPU ČEKA UŽAS“ Amerikanci žele da porobe stari kontinent!

0

Evropu čeka „nezamisliv užas” zbog činjenice da se ponašala kao kolonija, koja je podređena interesima vojno-industrijskog kompleksa Sjedinjenih Država, piše španski Rebelion

EU je, navodi list, prinuđena da smanji socijalna ulaganja i odloži promenu svog energetskog modela u sklopu borbe protiv klimatskih promena kako bi služila američkim potrebama. Reč je i o masovnim nabavkama američke vojne opreme.

Osim toga, uoči predstojeće zime „žele da uguraju američki gas u Evropu“. Zbog toga je, prema rečima autora članka, organizovana sabotaža na Severnom toku.

Konflikt u Ukrajini, navodi se, potreban je Sjedinjenim Državama da bi obnovile sopstvenu ekonomiju i održale svetsku hegemoniju. Vreme je da se Evropa probudi i prestane da „guta vojnu propagandu koju SAD i NATO plasiraju iz humanitarnih razloga“, zaključuje se u članku.

Podsetimo, Rusija od 24. februara sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Ruski predsednik Vladimir Putin je svoj cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Oružane snage imaju zadatakda oslobode Donbas i garantuju bezbednost same Rusije.

Zapadne zemlje suočene su sa rastom cena energenata i naletom inflacije zbog uvođenja sankcija Moskvi i politike napuštanja ruskog goriva. U kontekstu poskupljenja goriva, pre svega gasa, industrija u Evropi je u velikoj meri izgubila svoje konkurentske prednosti, što se odrazilo i na druge sektore privrede. Takođe, SAD i evropske zemlje suočavaju se sa rekordnom inflacijom u poslednjih nekoliko decenija.

Alo.rs – RIA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime