(FOTO) HRVATI PONOVO PROVOCIRAJU i to u srpskom selu Otišiću u kome živi svega 20 stanovnika!

0

U hrvatskom selu Otišić, koje se nalazi između Sinja i Vrlike, na ulazu u hram Svetog Arhangela Mihaila, nepoznati počinioci postavili su zastavu, odnosno šahovnicu na kojoj je prvo polje bele boje i koja se, uz ušato slovo “U” – koristila za vreme ustaške NDH, piše hrvatski portal Novosti.

Uz konstataciju da se iz dana u dan nastavljaju incidenti i provokacije usmerene prema građanima srpske nacionalnosti, Novosti pišu da su fotografije sa ustaškom zastavom dobili od svojih čitalaca iz Otišića, sela u Dalmatinskoj zagori, smeštenog između Sinja i Vrlike, u kojem žive isključivo Srbi.

Podseća se da je Otišiću neposredno pre rata živelo više od hiljadu stanovnika, da bi nakon 1995. njihov broj bio drastično smanjen.

Danas ih je tamo jedva dvadesetak, premda je selo smešteno tek nekoliko kilometara od glavnog državnog puta koji spaja Split i Zagreb, nedaleko od Peručkog jezera.

Foto: Kurir

Otišić je nekada imao dve škole, više prodavnica, poštu i mlin. Godine 2019. situacija je dramatično promenjena.

Tek pre nekoliko godina deo domaćinstava dobio je struju, vodu još uvek nemaju, a pejzažom dominiraju porušene i spaljene kuće nestaju pod kupinom i korovom, pišu Novosti.

Kurir.rs/Novosti portal

Foto: Ilustracija

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime