GORAN ŠARIĆ O SRAMNOM POTEZU HRVATSKE Srbija mora da odgovori, evo i kako

0

Hrvatski istoričar Goran Šarić izjavio je da Srbija velike geopolitičke teme ne bi trebalo da raspravlja sa Hrvatskom i da smatra da je ta zemlja imala mig iz Brisela da zahteva da Srbija ne bude izuzeta za rusku naftu.

– To je kao da svakog puta kad prolazite pored dvorišta pas laje na vas, a vi se sa psom raspravljate. Treba naći vlasnika psa i reći mu da ga skloni – naveo je Goran Šarić na TV Pink.

Istoričar kaže da bi najviše voleo da politika dve države bude politika partnerstva i saradnje, ali pošto je to nemoguće, potrebno je da Srbija udari Hrvatsku po džepu, tako što građani Srbije ne bi kupovali u hrvatskim firmama koje posluju u Srbiji.

Šarić smatra da Srbija vodi dobru politiku neuvođenja sankcija Rusiji, a ističe da Srbiju u Hrvatskoj zbog toga kritikuju nepopravljivi rusofobi i srbofobi.

– To je nezabeležen podvig. Srbija je uspela sve ono što je više od 40 zemalja u Evropi nije uspelo. Oni su svi uveli sankcije i pucali sebi u nogu, u glavu – rekao je istoričar.

Istakao je da hrvatski poslanik Hrvoje Zekanović ne bi nazvao polaganje venca u Jasenovcu „orgijanjem“ da nema takvu instrukciju od premijera te zemlje Andreja Plenkovića. Takođe, istoričar smatra da Zekanoviću zbog takve sramne izjave treba zabraniti ulazak u Srbiju.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime