Goran Šarić spustio Jadranku Barjaktarović zbog ustaškog orgijanja u Nikšiću (VIDEO)

0

Hrvatski istoričar Goran Šarić ističe da je pominjanje genocida u Rezoluciji o Srebrenici koja je usvojena u Crnoj Gori jedna stigmatizacija Srbije.

On govori da kada se gleda genocid kroz prošlost, ne može da se izostavi stotine hiljada ubijenih Srba od 1941. do 1945. a tu je bilo i Crnogoraca. On dodaje, da skupštinu nije interesovalo nešto tako, već su se fokusirali samo na Srbe kao „genocidan narod“.

– Srbi su odavno nazvani kao negativci, i na tome se radi. Imate primer hrvatskog ministra koji traži od zemalja EU koje još nisu priznale tzv. Kosovo da ih prizna, a zašto? Zato što mu je to neko rekao – napomenuo je Šarić.
Kako navodi, Crnogorci su, prema istraživanjima, uvek imali samo srpski identitet, i to je nacija za koju se zna i dan i sat kada su nastali.

– Uvek imate politiku velikih sila, da Srbiji ne daju izlaz na more. Vi ako uzmete najstarije dokumente, recimo Ajnharda, u osmom i devetom veku, on govori „Narod Srba koji zauzima najveći deo Dalmacije“. Gde su danas ti Srbi? Stvara se identitet na antisrpstvu – rekao je Goran Šarić.

Povodom pevačice Jadranke Barjaktarović koja je u Nikšiću pevala pesme Marka Perkovića Tompsona, Šarić nju naziva paradigmom, koja je, kako napominje nebitna, već je nešto drugo pozadina.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime