Haradinaj: Ako Srbija ne prizna Kosovo mi ćemo kupiti oružje, a onda Srbi spremite se…

0

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da pristup dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom povećava potrebu Prištine da nabavi naoružanje.
Haradinaj je to izjavio na konferenciji za novinare govoreći o uslovima koje treba ispuniti pre nego što se nastavi proces dijaloga, a prištinska Koha konstatuje da je Haradinaj time nagovestio da se plaši novog rata sa Srbijom.

Kako je rekao, Priština traži okvirni sporazum sa Beogradom kojim bi bilo rešeno uzajamno priznanje u postojećim granicama.

– Postoji oklevanje Srbije i jednog dela međunarodne zajednice, koja kaže da ne može da ga nazove “uzajamno priznavanje u postojećim granicama“. To znači da nas savetuju da kupujemo mistrale, jer oni snabdevaju Srbiju mistralima – rekao je Haradinaj.

On je dodao da Srbija nabavlja oružje iz Rusije, kao i da je postigla sporazum sa Francuskom o raketnom sistemu.

– U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazivati “sporazumom o uzajamnom priznanju u postojećim granicama“. Šta onda da radimo, mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem uzajamnog priznanja. Ukoliko niste spremni na to, onda je to poruka za nas da bi i mi trebali da kupujemo oružje – rekao je Haradinaj, prenosi Koha.

Izvor: Informer

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime