Haradinaj: Znam kako naterati Srbiju da PRIZNA Kosovo! Neka se spreme!

0

Lažni premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj rekao je za KTV da ako bi se svi politički lideri u Prištini obavezali zajedničkom izjavom da takse na robu iz Srbije neće biti ukinute „bez priznanja Srbije“ onda bi se, smatra Haradinaj, priznanje i dogodilo.
– Ako to uradimo, uveravam vas da dolazi priznanje. Dobijamo uslov za priznanje od Srbije – tvrdi Haradinaj i navodi da onda „neće biti zamrznutog sukoba ili eventualnog rata“, prenela je Koha.

Haradinaj je rekao i da unutrašnje podele između političkih lidera slabe poziciju tzv. Kosova kao i da izjave lidera političkih stranaka „čine da Kosovo izgleda inferiorno u odnosu na Srbiju“.

Dodaje da je zahtevao da se uradi zajednička izjava svih lidera da se takse neće povući „bez priznanja Srbije“ i pozvao lidere parlamentarnih političkih stranaka da se priključe izjavi da Priština „neće vratiti Srbiju na tržište bez priznanja Kosova“.

On je za KTV rekao da se očekuje da će se u septembru u Parizu održati sastanak, navodeći da ga je „pozvao savetnik predsednika Makrona“, prenosi Koha.

Izvor: Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime