Hočak: Manjine nisu tu samo da bi igrale i pevale, mora im se omogućiti bavljenje politikom i biznisom

0

Hočak: Manjine nisu tu samo da bi igrale i pevale, mora im se omogućiti bavljenje politikom i biznisom

Presednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Unije Most – Realna Politika Miroslav Hočak navodi da su zakoni o nacionalnim manjinama u Srbiji dobri, ali da se oni bave isključivo kulturom, obrazovanjem i informisanjem na jezicima nacionalnih manjina i očuvanjem njihovog identiteta.

Presednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Unije Most – Realna Politika i potpredsednik Evropskog kongresa Ukrajinaca Miroslav Hočak naglasio je danas u svom saopštenju da su zakoni o nacionalnim manjinama u Srbiji dobri, ali da se oni bave isključivo kulturom, obrazovanjem i informisanjem na jezicima nacionalnih manjina i očuvanjem njihovog identiteta.

„U Srbiji danas imamo velike i male nacionalne manjine, i velike bez problema ulaze u parlament. Zato mislim da je za ostale manjine rešenje upravo da se ujedine, kao što smo mi uradili formiranjem Unije Most – Realna Politika“, navodi Hočak.

– „Važno je izaći iz te ‘ljuske’ obrazovanja i kulture i ući u politiku, iako se manjinama uglavnom poručuje da se drže igranja i pevanja, ali da ne ulaze u veliki biznis i politiku. Svakoj vlasti do sada je bilo važno samo da se pokaže pred međunarodnom zajednicom kako brine o manjinama. pomažući im u negovanju folklora i jezika. Međutim, kad se neko od pripadnika manjinskih zajednica usudi da uđe u politiku ili da se, ne daj bože, upusti u krupniji biznis, e onda kreću svakojaka saplitanja, podmetanja i naručena veštačka širenja mržnje na nacionalnoj osnovi, kako ne bi neko od predstavnika tih manjina ugrozio poslovanja te političke ili ekonomske oligarhije. S tim mora da prestane i protiv toga ćemo se beskompromisno boriti“, istakao je u saopštenju Miroslav Hočak predsednik Pokrajinskog odbora Unije Most za Vojvodinu.

 

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime