HRVATI ZGROZILI SVET! Pogledajte šta rade sa migrantima (VIDEO)

1
Foto/Printscreen/You Tube

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da su policajci u fantomkama tukli migrante.

Hrvatski ministar unutarašnjih poslova Davor Božinović rekao je u Briselu da su policajci bili ti koji su tukli migrante i terali ih ka teritoriji BiH.

– Ne samo vlada nego glavni direktor je čim je video deo tih snimaka poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Utvrdili su da se radi o policijskim službenicima – rekao je Božinović, a preneo Index.hr.
– To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika – dodao je ministar.

Podsetimo, pojavili su se uznemirujući snimci na kojima se vide da muškarci maskirani, sa fantomkama na glavi, udaraju migrante koji jauču i teraju ih ka teritoriji BiH navodno sa teritorije Hrvatske.

Na sebi nemaju nikakve oznake, a za pojasom nose identične pištolje kakve koristi hrvatska policija, one koje izrađuje karlovački HS produkt, zbog čega se i sumnjalo da su u pitanju organi reda.

Nakon objavljenih snimaka oglasila se i Evropska komisija, koja je, kako je saopšteno, veoma zabrinuta zbog izvešataja o potiskivanju i nasilju nad migrantima na spoljnim granicma EU.

Nakon ponovljenih prizora nasilja na granici između Hrvatske i BiH, iz Brisela pozivaju nacionalne vlasti da poštuju ljudska prava, ispitaju takvo ponašanje i upozoravaju na moguću suspenziju EU fondova za upravljanje spoljnim granicama.

Dodaje se da postoji nadzor i saradnja sa drugim zemljama Zapadnog Balkana kada je reč o upravlju migrantskim tokovima.

– Nasilje nad migrantima, potražiocima azila i izbeglicama je neprihvatljivo i mora biti ispitano. Ljudska prava se moraju u potpunosti poštovati, a posebno u upravljanju spoljnim granicama EU. Nacionalne vlasti moraju ispitati takve slučajeve – navodi portparol Komsije, Adelber Janz.

Index.hr/Alo/

1 komentar

  1. Sve ce vas migranti prrplaviti …..ubijali ste sw medjusobno a da ste ostali slozni i zajedno ko bi vam mogao ista reci bili bi ste jaci a ovako k

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime