IMALI SU ALIBI! Neočekivan preokret u istrazi oko ubistva porodice Đokić

0
Foto: Ilustracija

Džonićevi sinovi, Milan i Stefan, nisu mogli direktno da učestvuju u samom zločinu kobne večeri, jer su, navodno, u vreme izvršenja dela obojica radili

– Stefan Džonić koji je pripadnik Vojske Srbije je u noći između 26. i 27. septembra bio u kopnenoj zoni bezbednosti, a drugi sin Milan Džonić koji je vatrogasac bio je u smeni na poslu. Oni su uhapšeni da bi se proverilo da li su na neki način bili upoznati sa time šta je njihov otac uradio – kaže izvor.

Na imanju Stefana Džonića u Moravcu, podsetimo, pre nekoliko dana pronađeno je 43.000 evra za koji se veruje da je pripadao ubijenoj porodici Đokić. Veći deo novca je bio zakopan u voćnjaku ispod šljive, a manji je bio sakriven u njegovoj kući, u usisivaču!
Obojica sinova su, navodno prošla poligraf u prvom krugu nakon ubistva Đokića, ali zbog težine dela potrebno je pouzdano proveriti imaju li neku vezu sa zločinom.

Podsećamo, Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjih saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice okrivljenih Gorana Džonića, kao i njegovih sinova Stefana i Milana zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo.

Nakon saslušanja njima je određen pritvor do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Stefan Džonić, jedan od dvojice sinova Gorana Džonića radi kao vojnik, dok je drugi Milan krenuo očevim stopama i zaposlen je kao vatrogasac.

Goran Džonić je tokom prvog saslušanja pokušao upravo sinove da okrivi za monstruozni zločin. Tada su obojica Goranovih sinova ispitani i obojica su prošli poligraf, nakon čega su pušteni.
Policija je tada već imala materijalne dokaze koji upućuju na to da je Džonić učestvovao u stravičnom, a pronađeno je i oružje kojim su Đokići ubijeni.

Pred kućom Gorana Džonića juče je celog dana dežurala policija, nakon vesti da je, navodno, na saslušanju odao saučesnike u monstruoznom ubistvo Gorana (57), Gordane (65) i Lidije (25) Đokić.

Osim toga, na početku Moravske ulice u Moravcu, gde se nalaze kuće osumnjičenog i žrtava, na betonu je juče napisan crvenim sprejom grafit „Pravda za Džoniće“. Da apsurd bude veći, grafit je napisan ispred bandere na kojoj je zalepljena umrlica Đokića.

ALO, BLIC

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime