„IMAO SI 10 GODINA“ Kurti popio šamarčinu iz Brisela koju nikada neće zaboraviti

0
Foto: Screenshot Youtube

Portparol EU Nabila Masrali poručila je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da je Priština imala 10 godina da napiše Statut Zajednice srpskih opština.

Ona je tako reagovala na Kurtijevu nedavnu izjavu da on može da napiše moderan evropski nacrt statuta.

„Kosovo je imalo priliku poslednjih 10 godina da podnese predlog za ZSO. U ovoj poodmakloj fazi procesa u kojoj se očekuje da uskoro počne uspostavljanje ZSO, Kosovo je pozvano da ponudi svoje komentare i sugestije za nacrt na stolu“, rekla je Masrali za prištinske medije.

Istovremeno, Evropska unija je ocenila da je nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, koji su njeni predstavnici predstavili 21. oktobra, najbolji mogući, odnosno da je nacrt Statuta koji je već predstavljen Kurtiju moderan.

„Kao što smo više puta rekli, evropski nacrt statuta, koji su 21. oktobra predstavili premijeru Kurtiju predstavnik EU Miroslav Lajčak i diplomatski savetnici francuskog predsednika, nemačkog kancelara i italijanskog premijera, zajedno sa američkim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom predstavlja moderan evropski način rešavanja osetljivog pitanja zaštite manjina. EU i njeni partneri smatraju da je to najbolji mogući način za rešavanje pitanja obe strane. Očekujemo da obe strane nastave razgovore na osnovu tog nacrta“, navode iz EU.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime