Ivan Ivanović tajkun, vlasnik stanova od miliona evra koji glumi novinara!

0

Humorista i voditelj Ivan Ivanović, koji voli lažno da se predstavlja kao novinar, u stvari je tajkun. Bar ako je suditi po tome što njegove tri nekretnine (za koje se zna), dve u Beogradu i jedna u Rovinju, vrede milion evra.

Istovremeno, a o tome je Srpski telegraf nedavno pisao, Ivanović se hvali da ne plaća račune i poreske obaveze. Naš list objavio je i dokaze da su mu obaveze čak 35 puta za četiri godine naplaćivane preko izvršitelja.

Uz stan u kojem živi, Ivanović u Beogradu ima još jedan, a prema izvodu iz informacionog sistema katastra, na objekat u jednoj od centralnih ulica na Vračaru (koji se ne vodi na njega), stavljena je hipoteka da bi bilo obezbeđeno potraživanje Rajfajzen banke u iznosu od 403.000 evra. Po toj sumi se vidi o kolikim vrednostima je reč i da je procena da Ivanovićeve nekretnine vrede milion evra možda čak i skromna.

Ivanović se, inače, često hvali luksuzom i raskošnim životom. Tako na društvene mreže kači slike s broda, a ne libi se ni da pozira pored skupocenog automobila.

O tome je govorio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je konstantno meta u Ivanovićevim emisijama.

– Ono što nije laž, već činjenica, jeste da Ivanović ima stan u Hrvatskoj, u Rovinju, vredan oko 250.000 evra – naveo je Vesić.

Predrag Jeremić, vlasnik portala Embargo, ironično kaže da je Ivanović dobar primer kako se od novinarstva tobože može obogatiti.

– Ta teza, ipak, ima falinku jer niti je on novinar niti se bogati od novinarstva. On se obogatio od zapadnih finansijera jer to što radi jeste projekat koji je zamišljen daleko od Beograda, a on je samo izvađen iz Soroševog ili nečijeg drugog šešira i predstavljen javnosti kao veliki humorista, zabavljač i šoumen. Čitava ekipa stoji iza njega, koja pravi te skaredne emisije, dok on uči napamet te tekstove i zaista mu uspeva da sebe prikaže manjim nego što inače jeste. Liči na malog zlog patuljka – rekao je Jeremić.

Bratislav Jugović, član Glavnog odbora SNS, govori u sličnom tonu.

– Radujem se što nam je Ivan Ivanović opozicija jer, dok nam je on opozicija, rejting Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića će nastaviti da premašuje 70 odsto. Ivanović radi u korist Đilasove štete i njegovi nastupi samo povećavaju podršku Aleksandru Vučiću u narodu. To da li je u redu ne ispunjavati obaveze koje ispunjava svaki običan građanin, a za to vreme ostvarivati enormnu materijalnu dobit, zavisi po čijim kriterijumima se gleda. Prema Vučićevim kriterijumima, kad ne bismo plaćali obaveze prema državi, bili bismo izbačeni iz stranke, dok neki drugi takve neguju i daju im posao u firmi koja je pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka. Prostor koji Ivanović ima u medijima jeste samo pokazatelj da je Srbija demokratsko društvo – navodi Jugović za Srpski telegraf.

Srpski Telegraf

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime