Ivana Vujasin: Etiketiranja su opasna, dele i urušavaju društvo

0

Stranka “Istina” i danas je na ulici, kroz direktne razgovore sa Novosađanima, predstavljala svoje političke ideje i program pred lokalne izbore zakazane za 21. jun.

Kako navodi predsednica stranke Ivana Vujasin, od početka kampanje građani ih često pitaju zašto propagiraju “osetljive” teme i kako legalizovanjem prostitucije čuvamo porodične vrednosti.

Mi svima odgovaramo isto: zato što je nasilje u porodici, seksualni rad i korišćenje marihuane opšte prisutno u našem društvu i niko neće da priča o tome, iako je to istina, a mi ne zatvaramo oči pred realnim činjenicama i istinom. Upravo zato i delimo etikete #duvaj, #čuvaj, #uživaj, jer je etiketiranje generalno postalo duboko ukorenjeno u našem društvu i jezik govora, koji je razumljiv svima. Dobili smo iznenađujuće puno pozitivnih reakcija od strane naših sugrađana, stoga smo veoma ponosni, jer su oni najkompetentniji da daju svoj sud i mišljenje o temama koje se tiču svih nas. Zato i razgovaramo sa našim sugrađanima, ne bi li smo im približili i pojasnili naše ideje, a za uzvrat dobili povratnu reakciju i sugestije. Svakako da je time naša odgovornost još veća, a s obzirom na to da smo jedini koji smo sve ove teme objedinili, a na kojima ćemo istrajati“, kazala je Vujasin.

Stranka Istina saopštava i da je svaki vid etiketiranja veoma opasan.

Stoga treba dobro razmisliti o posledicama izgovorenih reči, pre nego što se one dogode. Komunikacija koja se izražava u javnom životu ima svoju težinu, i svi mi moramo da povedemo računa. Mi smo stranka pomirenja, tolerancije i uvažavanja različitosti. Možemo da razmišljamo drugačije, da imamo dijametralno suprotne političke stavove po mnogim pitanjima, ali da pristojno i civilizovano razgovaramo, pa makar se i ne složili. Mi živimo ovde i međuljudski odnosi se moraju negovati, ukoliko želimo da opravdamo epitet kulturne, moralne i pristojne sredine. Ovo se, naravno, odnosi i na društvo u celini, tačnije na celu našu zemlju“, zaključuju u Istini.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime