IZVRŠITELJI ĆE SUTRA 21. PUT POKUŠATI DA PRINUDNO ISELE PORODICU KOCIĆ: Ovaj čovek je prošli put zamalo UMRO! (FOTO)

0

Drama koja se ujutru očekuje, odviće se 21. put što je rekord u Srbiji, a Predraga Kocića je to prošli put umalo „koštalo glave“.

Porodici Kocić preti prinudno iseljenje sutra, a izvršitelji i policija se očekuju negde oko 7:30h. Njihov jedini cilj – iseliti porodicu Kocić iz jedinog stana u Ulici Maksima Gorkog 95/3 na Vračaru.

Drama koja se ujutru očekuje, odviće se 21. put što je rekord u Srbiji, a porodicu Kocić opet očekuje veliki stres koji je Predraga Kocića umalo „koštao glave“.

Naime, njemu je prilikom jednog pokušaja iseljavanja 2019. godine toliko pozlilio od stresa, da je izbubio svest i pao, udarivši glavu usput. Krv mu je išla i nosa i ušiju, a ukućani su tada mislili da su ga izgubili.

Jasna i ćerka Andrea su ga zatekle u kupatilu, a hitna pomoć je odmah reagovala. Tada je smešten u Urgenti centar.

Kocići kažu za Espreso da je njihov jedini dom, vredan 127.000 evra, prodat za male pare na licitaciji – za pukih 25.000 evra. Predrag Kocić priznaje da je firma u kojoj je radio imala dug, a on je sa kamatama narastao skoro 4 puta, sa 500.000 dinara na 1,8 miliona dinara.

– Te iznose je Predrag isplatio, ali su mu stan svejedno prodali iza leđa – tvrde iz Združene akcije Krov nad glavom za Espreso.

Predrag i Jasna su nam opisali tok kako kažu, velika agonije koju i dalje preživljavaju. Tvrde da D.M. sada sa javnim izvršiteljem D.S. kojoj je nezakonito prosleđen predmet I 20686/2010 Privrednog suda u Berogradu hoće da ih izbace.

– Napominjem da smo izvršnom poveriocu Rotografika Subotica isplatili kompletno dugovanje i to dana 06.11.2015. godine. Tada počinje naša agonija, jer je stan već prodat na nezakonitoj aukciji i to bez sudije, samo uz prisustvo zapisničara i sudskog izvršiteljs, iako je J.K., predsednik Privrednog suda u Beogradu, lično rekao da ulazimo novac i da će stan biti vraćen, a da je novac položen za kupovinu stana u depozitu suda, koji će biti vraćen kupcu D.M. D.M. je rekao da je on dao 20.000 evra za stan plus 7.000 evra nekome u Sudu da bi on prošao u sudu, kada je dolazio prvi put na našu adresu. Rešenje je potpisala sudija J.K. Od novembra 2015. do danas, pokušali su da nas isele 20 puta, priča Jasna za Espreso.

Kako su nam rekli iz Združene akcije, “ Krov nad glavom“, okolnosti ovog slučaja su zastrašujuće, najviše zbog topga što je Predrag Kocić isplatio dug.

– Okolnosti ovog slučaja su zastrašujuće, te je u više navrata bio predmet pažnje javnosti – ne samo zbog nasilja i angažovanja kriminalaca u bekstvu da „asistiraju“ izvršitelju, već i zato što je Predrag Kocić isplatio čitav dug zbog kog je sud naredio prodaju stana. Iako je to učinio još 2015. godine, stan vredan 127.000 evra svejedno je prodat, i to za svega 25.000 evra. Tako je pre šest godina počela trauma porodice Kocić, koja uključuje više nasilnih pokušaja izbacivanja na ulicu uz pomoć privatnih batinaša, isključenje struje, i svakodnevne strepnje od novog pokušaja iseljenja. Dvadeset puta su pokušali da ih izbace, a nasilje koje već godinama trpe ostavilo je ozbiljne posledice na sve članove porodice, jer je život pod opsadom postao jedini izbor. Nakon poslednjeg pokušaja da ih izbaci na ulicu, kupac stana D.M. je juna prošle godine zamenio sudskog izvršitelja privatnim, koji nije preduzimao nikakve korake, pa je D.M. ponovo promenio izvršitelja i januara ove godine angažovao D.S. U rešenju kojim je odredio nju za izvršiteljku, sud je proglasio D.M. za „faktičkog poverioca“, iako je Predrag Kocić dug prema poveriocu isplatio 2015. godine, a novac od prodaje stana nikada nije video, rekli su nam iz Krova.

Dodali su kako ovakva situacija nije izuzetak, već je postala praksa u Srbiji.

– Apsurdna situacija porodice Kocić, koju izbacuju iz doma iako je isplatila dug, nije izuzetak već precizna ilustracija sistema koji je organizovan da bi omogućio pljačku, a ne da bi zaštitio poverioce. Da li je licitacija za prodaju stana porodice Kocić bila ishod organizovanog kriminala koji sada nijedan sudija nema hrabrosti da preispita? To pitanje je postavio i Milan Bosika, advokat porodice Kocić, nakon čega su kupac stana D.M. i drugi učesnik u licitaciji M.D. pokrenuli protiv njega tužbu, tvrde oni.

Milan Bosika, advokat porodice Kocić kaže za Espreso kako D.M. nikada nije ušao u stan, ali se uknjižio kao njegov vlasik. On je dodao kako se porodica najviše uzda u medije jer svi ostali „žmure na njihove muke“.

– Oni se osećaju loše, Predrag je baš pod stresom, ali se neće predati lako. Boriće se i ovaj 21. put jer znaju da je istina na njihovoj strani, priča Bosika.

Podsećamo, novembra 2019. godine javnost je bila šokirana kada je sudski izvršitelj angažovao ljude sa poternice da izbace na ulicu porodicu Kocić iz njihovog doma u ulici Maksima Gorkog u Beogradu. Usled pretnji i stresa, Predrag Kocić se tog dana onesvestio. Odvežen je u Hitnu pomoć, gde je konstatovano da mu je od pada naprsla lobanja. Bio je to devetnaesti pokušaj iseljenja njegove porodice od 2015. godine.

Tada je na to ponašanje odreagovao komšija policajac koji je u tom trenutku bio van dužnosti – navode iz „Krova“.

Oni su dodali da članovi porodice zbog ovog problema godinama trpe ozbiljne zdravstvene i psihičke probleme. Preživljavaju svoju dramu iznova – ponovo čekaju izvršitelja da sa bravarom obije vrata njihovog doma i policiju da silom pokušaju da ih izbace.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime