Jeremić: Odluka o bojkotu izbora definitivna

0
Predsedavajući Savezom za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je odluka o bojkotu izbora definitivna, da je svakim danom situacija sve gore i da uslova za fer i poštene izbore nema. 

Jeremić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta nije dalo rezultate i da se situacija samo pogoršava, te da je otklonjena svaka sumnja da su fer i pošteni izbori mogući.

“Mi smo odavno definitivno stavli tačku (na izbore ne izlazimo), a mislim da će i naši prijatelji iz EU dići ruke ako već nisu. Svakim danom je situacija sve teža i gora. Aleksandar Vučić (predsednik Srbije)nije spreman da napravi bilo kakav ustupak, a mi smo našu konačnu odluku doneli”, rekao je Jeremić.

Sumirajući dešavanja iz 2019. godine on je kazao da je to godina u kojoj se pokazalo da protesti ne mogu biti ugašeni, godina u kojoj je napravljen sporazum sa narodom i opstao, godina u kojoj Univerzitet u Beogradu odbanio akademsku čestitost poništivši doktorat ministra finsija Siniše Malog i u kojoj je iz “zarobljeništva Aleksandra Vučića” izbavljen uzbunjivač Aleksandar Obradović.

On je kazao da veruje da će naredna godina biti ona u kojoj su u Srbiji definitovno započele suštinske promene.

 

Vučić poslao pismo Pompeu ne pominjući događaje u Crnoj Gori

Vuk Jeremić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio zataškavanjem dešavanja u Crnoj Gori i u prilog tome naveo pismo koje je Vučić poslao državnom sekretaru SAD Majku Pompeu, ne pominjući sporenja oko usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Jeremić je rekao da u pismu koji je Vučić uputio povodom Pompeovog rođendana nema ni reči o nemilim događajima u Crnoj Gori, a da u diplomatskim odnosima nekad važnije to što nije napisano.

“Vučić mu time šalje direktnu poruku – Srećan ti rođendan, ovde je sve uredu”, rekao je Jeremić.

On je naveo da se u pismu pominje i sastanak Pompea i Vučića od 20. avgusta, kada je u delegaciji Srbije bio bivši britanski premijer Toni Bler.

Jeremić je rekao da Vučić zataškava i umanjuje značaj dešavanja Crnoj Gori i time što je na dan kada je zakon usvojen novi ambasador Srbije u Podgorici predao akreditive.

Bivši ministar spoljnih poslova Vučićevo ponašanje je okarakterisao nedržavničkim.

Govoreći o investicionom planu u narednih pet godina koji su predstavili Vučić i premijerka Ana Brnabić, on je kazao da ono što piše u platformi nije našlo u budžetu za 2020. godinu.

“Vi nemate to u budžetu jer su ta dva papira radila dva odvojena mafijaška klana. Platformu ‘Srbija 2025’ je pravila Bebina grupa (Vladimir Popović), a budžeta za 2020. godinu Sinišina grupa (ministar finansija Siniša Mali)”, rekao je Jeremić.

autor: SA izvor: Beta

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime