Jovanović: Sramota je što Srbi brane nacionalne interese u Crnoj Gori!

0

Jovanović je ocenio da se u Crnoj Gori narušava mir u celom regionu, a da će se posledice toga osetiti i u Srbiji.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da su događaji u Crnoj Gori poslednjih dana „ogoleli“ situaciju na Balkanu i pokazali da proces pomirenja i suočavanje sa godinama rata, kako kaže, nije ni počeo, a kamoli da je završen.

Jovanović smatra da je obaveza svih demokratskih snaga u Srbiji da reaguju na događaje u regionu navodeći da je „velika sramota“ što su i vlast i opozicija u Srbiji složne u odbrani nacionalnih interesa u Crnoj Gori.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da je Srpska pravoslavna crkva zloupotrebljena u političkom obračunu između „evropske Crne Gore“ i onih koji nikada nisu priznali njenu nezavisnost, te da je insistiranjem da se verski obred obavi na Cetinju, SPC, kako kaže, svesno učestvovala u realizaciji produbljivanja krize u toj zemlji.
Jovanović je ocenio da se u Crnoj Gori narušava mir u celom regionu, a da će se posledice toga osetiti i u Srbiji.

– Najveći interes Srbije je da se sačuva mir, a ne da se produbljuju podele – naveo je Jovanović.

Srbija se, dodao je, otvoreno stavila na jednu stranu u tom političkom sukobu i da je uloga u događajima u Crnoj Gori potpuno promenjena slika Srbije u regionu i u Evropi.

– Srpski ministri učestvovali su u pomenutim događajima i zvaničnici u našoj zemlji to nazivaju odbranom „srpskog sveta“ – naveo je Jovanović i dodao da „niko nema pravo da okreće glavu pred prepoznatljivim rukopisom stvaranja Velike Srbije“.

ALO, TANJUG

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime