Kandidati opozicije za predsednika države: Žujović, Marinika, Mlađa, Nestorović, vladika Grigorije…

0

Koliko će kandidata opozicija imati na predstojećim predsedničkim izborima?

Pred parlamentarne izbore 2020. vladika dizeldorfski Grigorije je najavljivao mogućnost kandidature na predsedničkim izborima. Vladika je dobio podršku dela građanske opozicije. Nova S još uvek vodi kampanju za vladiku Grigorija, samo nije najjasnije da li za „mladog patrijarha“ ili predsednika Srbije ili i jedno i drugo.

Pojedini analitičari ne veruju da bi vladika želeo da uđe u politiku i smatraju da je ovo njegov način da se jače pozicionira u crkvenim krugovima, odnosno da se, ukoliko bude prilike, nametne za izbor novog patrijarha jer se, kako tvrde, već sada nazire više kandidata, a on i dalje ima ambiciju da bude patrijarh pre svega.

Nedavno je svoju predsedničku kampanju započeo i blizak prijatelj vladike Grigorija, nekadašnji savetnik predsednika Borisa Tadića, Mlađan Đorđević.

Mlađan je već dobio svoje fanove na Twitter platformi ali i oštre kritičare i protivnike, pre svega u vidu Vesne Pešić koja ga je proglasila za ruskog špijuna koji neće da se odrekne Kosova.

Kao kandidat se pominje i Žujović.

Na Twitter-u ni za Žujovićem nema nekog oduševljenja.

Dr Nestorović je postao popularan za vreme vanrednih mera zbog koronavirusa. No pitanje je da li bi neko za njega glasao na izborima.

Što se tiče Marinike Tepić. Njen domet je na Twitter-u i u Krugu dvojke. No ona svakako pretenduje da postane najozbiljniji lider građanske Srbije, koja se uostalom i može svesti na krug Twitter-a i Krug dvojke.

Novi Centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime