Kina odgovorila Bajdenu! UDRI AKO SMEŠ

0

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova protestovalo je zbog Bajdenove izjave o Tajvanu. Prethodno je američki predsednik Džo Bajden obećao učešće američkih trupa u odbrani Tajvana u slučaju napada Kine.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine reagovalo je na izjave Džoa Bajdena i poručilo da SAD treba da prestanu da potcenjuju odlučnost Kine u zaštiti suvereniteta, prenose RIA Novosti.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je da Kina zadržava pravo da preduzme akciju u slučaju akcija Vašingtona. Pored toga, NR Kina je izrazila nezadovoljstvo rečima američkog lidera i već je napravila prezentaciju američkoj strani.

„Izjave američke strane grubo krše princip jedne Kine i odredbe tri zajednička kinesko-američka kominikea, ozbiljno krše važnu obavezu Sjedinjenih Država da neće podržavati nezavisnost Tajvana i šalju lažni signal pro – nezavisnost separatističkih snaga ostrva“, rekao je diplomata.

Mao je naglasio da postoji samo jedna Kina na svetu, a Tajvan je deo nje, „a vlada Narodne Republike Kine je jedina legitimna vlada Kine“.

„Ostvarenje punog ponovnog ujedinjenja otadžbine je zajednička težnja i sveta dužnost svih sinova i kćeri Kine“, zaključila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova.

Njuz Front

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime