KINA ZAPRETILA AMERICI! Spremite se za zemljotres

0

Federalne rezerve SAD ponovo su odlučile da podignu ključnu stopu u pokušaju da obuzda inflaciju u zemlji, što će u bliskoj budućnosti imati izuzetno negativan uticaj na globalnu ekonomiju, piše kolumnista Šeng Ven za kinesko izdanje Global Timesa .

Autor je primetio da su ovako radikalni koraci američkih vlasti nepromišljeni i da bi vrlo brzo mogli da izazovu globalni „ekonomski zemljotres“, posebno ako Vašington ne namerava da stane na sadašnjem rastu stope.

„Da bi sprečili odliv dolarske imovine nazad u SAD zbog agresivnog povećanja kamatnih stopa Fed -a (Američke centralne banke) , i druge zemlje će biti prinuđene da ih povećaju, što će verovatno izazvati globalnu recesiju“, naglasio je novinar.

Prema Šeng Venu, ovakve neodgovorne namere Vašingtona na kraju mogu dovesti do jake finansijske oluje ili čak potpunog kolapsa globalnog ekonomskog sistema.

Sjedinjene Države i evropske države suočavaju se sa rekordnom inflacijom u poslednjih nekoliko decenija.

Uvođenje sankcija Moskvi i politika napuštanja ruskog goriva doveli su do povećanja cene goriva, pre svega gasa. Кao rezultat toga, industrija na Zapadu je u velikoj meri izgubila svoje konkurentske prednosti, što je uticalo na druge sektore privrede.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime