Ko će naslediti Bujoševića? Drakulićka, Trivan ili Smajlovićka?

0

Pitanje koje intrigira mnoge na političkoj i medijskoj sceni je ko će naslediti Dragana Bujoševića na čelu RTS?

Prošle godine su mediji spekulisali da su u igri za Bojoševićevog naslednika Milovoje Mihajlović bivši direktor Radio Beograda i nekadašnji direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima i Nebojša Krstić marketinški stručnjak.

No kako saznajemo iz dobro obaveštenih medijskih i političkih krugova danas su favoriti tri žene iz medija. Prva je Jelena Drakulić direktor Blica (preciznije „Ringier Axel Springer“) i Ljiljana Smajlović bivša urednica Politike i predsednik UNS-a.

Prva nastupa kao menadžer koji ima jake linkove i u zemlji i u inostranstvu a druga kao doajen srpskog novinarstva sa iskustvom pozicije urednika Politike u dva mandata. Iako obe nisu televizijske orijentacije već dolaze iz štampanih izdanja ni elektronski mediji im nisu strani.

U poslednjem momentu u trku za naslednika Dragana Bujoševića se uključuje i Jelena Trivan, koja po proceni upućenih ima najviše šanse da postane direktorka RTS. No kako će se stvari zaista odigrati i ko će na kraju biti direktorica RTS ostaje da se vidi.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime