Ko je izvršio diverziju na „Severni tok“? Karlson postavio Putinu osetljivo pitanje: Ruski predsednik izgovorio kao iz topa

0
Foto: Skrinsot Tviter

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da su diverzije na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ izvele američke obaveštajne službe.

– Ko je digao u vazduh ‘Severni tok’? – pitao je Karlson Putina tokom intervjua.

– Vi, naravno – odgovorio je uz osmeh Putin.

– Ja sam bio zauzet tog dana. Ja nisam digao u vazduh ‘Severni tok’ – našalio se Karlson.

– Vi lično možda imate alibi, ali CIA takav alibi nema. Znate, neću da ulazim u detalje, ali u takvim slučajevima uvek govore: tražite onoga ko ima motiv. Ali u ovom slučaju ne treba tražiti samo onoga kome je to u interesu, nego i onoga ko to može da uradi. Zainteresovanih može biti mnogo, ali zaroniti na dno Baltičkog mora i izvesti tu eksploziju ne mogu svi. Ove dve komponente moraju da se spoje – ko je imao motiv i ko je u stanju to da izvede – odgovorio je ruski predsednik.

On je dodao da je Rusija spremna da isporučuje gas preko cevi gasovoda „Severni tok 2“ koja je ostala neoštećena, ali da je Nemačka ne pušta u rad.

– Ne radi se samo o ‘Severnom toku 1’ koji su digli u vazduh. ‘Severni tok 2’ su oštetili, ali jedna cev je čitava i preko nje se može isporučivati gas u Evropu, ali je Nemačka ne otvara. Mi smo spremni za to, samo izvolite – istakao je Putin.

Upitan da li je iznenađen ćutanjem Nemačke u situaciji sa diverzijama na „Severnim tokovima“, Putin je odgovorio potvrdno.

– To i mene iznenađuje. Ali današnje nemačko rukovodstvo ne rukovodi se svojim nacionalnim interesima, nego interesima kolektivnog Zapada, inače je teško objasniti logiku njihovog delovanja ili nedelovanja“, objasnio je ruski predsednik.

Izvor: Informer

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime