KO NA OVO MOŽE DA OSTANE IMUN? Isplivao snimak iz davne 1974: Evo kako su mališani u Bloku 45 igrali fudbal! (VIDEO)

0
Foto: https://twitter.com/BlokMoj

Sa okolnih terasa, nadziru ih majke i bake, stvarajući sliku zajednice koja se brine o svojoj deci.

U centru pažnje društvenih mreža nedavno se našao snimak mališana koji su 1974. godine uživali u igri fudbala u Bloku 45 na Novom Beogradu.

Snimak je iz emisije „Beograd-grad koji volim“ – TV Beograd i pružio je priliku mnogima da se vrate u svoje detinjstvo, podsećajući se na bezbrižne dane provedene na terenu.

Na snimku se čuje dečija graja dok mališani uživaju u fudbalskoj igri. Glasovi koji se čuju, poput „Ja branim gotovo, ja branim“, oživljavaju atmosferu i prenose duh te epohe.

Sa okolnih terasa, nadziru ih majke i bake, stvarajući sliku zajednice koja se brine o svojoj deci.

Korisnici društvene mreže „X“ istakli su da ih je ovaj snimak vratio u lepa i bezbrižna vremena, podstičući nostalgiju za periodom kada se živelo sporije i kada su se vrednosti merile drugačije.

Emisija „Beograd-grad koji volim“ – TV Beograd predstavljala je dragocen izvor informacija i zabave za građane tog vremena. Kroz različite teme i priče, ova emisija je imala za cilj da približi gledaocima lepotu i raznovrsnost Beograda, istovremeno promovišući vrednosti zajedništva i igre.

Ovaj snimak iz emisije pokazuje koliko je fudbal bio značajan deo života dece u Beogradu. Igra na otvorenom, zajedničko druženje i razvijanje sportskog duha bili su neizostavan deo njihovog odrastanja.

Bezbriga i lepota detinjstva

Povratak u prošlost putem ovog snimka podsetio je mnoge na bezbrižne dane njihovog detinjstva. Igranje napolju, uživanje u fudbalu sa prijateljima i nadzor starijih članova porodice bili su sastavni deo svakodnevnog života. Ovaj snimak je podstakao korisnike društvene mreže „X“ da se prisete vremena kada su se vrednosti merile drugačije i kada je jednostavnost života bila užitak sam po sebi.

U vremenu brzih promena i tehnološkog napretka, ovaj snimak nas podseća na važnost jednostavnih radosti detinjstva i lepotu zajedništva koje su obeležile to vreme.

Izvor: Republika.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime