Ko štiti Boru Novakovića? Za malverzacije u ZIG-u njegovi saradnici osuđeni, on oslobođen?!

1
Veće je odlučilo da su službenici u nekadašnjem Zavodu za izgradnju gradu Zoran Bojović i Dragana Živković krivi i oni su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od tri, odnosno dve godine. Njima će u zatvorsku kaznu biti uračunato i vreme koje su proveli u pritvoru.
U istom procesu, osim Novakovića, oslobođena je i njegova pomoćnica Mirjana Dejanović, koja je prethodno bila osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine, ali je ta presuda bila ukinuta.
Ovo je inače ponovljeno suđenje Novakoviću i njegovim saradnicima, s obzirom na to da je Apelacioni sud u Beogradu prethodno ukinuo prvostepenu presudu, prema kojoj je bivši direktor ZIG-a, i sadašnji novosadski opozicionar, bio osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine.
Novaković se osvrnuo i na to što su dve osobe u procesu, Bojović i Živković, osuđene na zatvorske kazne.
„To što su oni osuđeni, ne znači da su krivi. Žao mi je, ali je kredibilnost suda bitno narušena i ja se plašim da deo sudija, pod pritiskom izvršne vlasti i očitog insistiranja da određene osobe budu osuđene, nije uspeo da se odupre i da je popustio pred pritiskom politike i političara, te da su neki ljudi osuđeni, ne zato što su krivi, nego je to bila politička volja nalogodavaca“, dodao je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Borislav Novaković.
Zanimljivo je kako to da u istom postupku, za koji Bora krivi sud da je izgubio kredibilnost, on biva oslobođen a njegovi saradnici osuđeni.
Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je postupak protiv Novakovića zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu, u vreme dok je Novaković bio direktor novosadskog Javnog preduzeća „Zavod za izgradnju grada“.

Protiv Novakovića je prethodno obustavljen postupak zbog iste stvari u Prekršajnom sudu, što je razlog odluke Specijalnog suda, jer nije moguće voditi dva puta postupak za isto delo.

Kako je ranije saopšteno, bili su optuženi da su omogućili da posao izgradnje saobraćajnica dobije preduzeće „Borovica transport“, iako su znali da ono nije ispunjavalo minimum uslova u pogledu opreme i mehanizacije za dobijanje tog posla.

Novi Centar, 021

1 komentar

  1. Ко штити Бору?
    Судије које је његова партија поставила пре 10 година. Треба прво мењати судије.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime