KON NEZADOVOLJAN: Ove mere neće biti dovoljne, tražili smo da se sve zatvori posle 17 sati!

0
Predrag Kon, Foto: Printscreen youtube

Prve efekte uvođena kovid-propusnica kaže da je skeptičan da će se uskoro videti.

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o poslednjoj odluci donetoj u sredu, uvođenju kovid-propusnica.

Kon je pozdravio mere ali i poručio: Nisam zadovoljan, ne zato što sam nezadovoljnik kao čovek, već zato što mislim da ove mere neće biti dovoljne.
– Mi smo tražili da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati. I da nakon tog vremena bude zabranjeno javno okupljanje – rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.

– Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar.

Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.

Prve efekte uvođena kovid-propusnica lično kaže da je skeptičan da će se uskoro videti, jer se uvode za objekte pose 22 sata.

“Mi imamo situaciju da pred nama je sezona slava, zima, meseci kada je vrlo aktivan ovaj virus. Najmanje dve nedelje pred nama je slična situacija kao sada.”

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime