„KOSOVO SE PRAZNI, NE MOŽEMO VIŠE OVAKO“

0
Foto: Screenshot Youtube

Šef DSK Ljumir Abdidžiku preneo je da je tokom razgovara sa stranim diplomatama shvatio da je samo 2022. godine više od 49.000 građana tzv. Kosova dobilo radne vize i iselilo sa tzv. Kosova u neke od evropskih država.

Abdidžiku u objavi na Fejsbuku navodi da svakog dana 134 osobe napuste tzv. Kosovo, što na nedeljnom nivou predstavlja brojku od 1.000 ljudi koji su napustili tzv. Kosovo.

„Naši ljudi, vaše komšije, doktori, učitelji, zanatlije, svi s kojima delite svoj dan, odlaze. Naši gradovi se prazne, naša sela nestaju, čitave javne službe ostaju bez radnika i profesionalaca. Kosovo se jednostavno prazni i ne možemo više ovako“, poručio je Abdždiku.

Abdždiku smatra da tzv. Kosovo ne treba da bude zatvoreno prema evroatlanskom putu.

„Ne možemo nastaviti sa populizmom vlastodržaca i njihovim depresivnim izjava koje završavaju samo podsmehom. Odbacite ovaj način razmišljanja. Kosovo nema dug prema takvim ljudima! Naša zemlja ne može biti zatvorena na evroatlantskom putu koji je naša istorijska težnja. Naša zemlja se ne usuđuje da se sukobi sa saveznicima, sada kada joj je potrebna podrška na ovom putu. Naša zemlja ne treba da bude talac prošlosti. Prošlost nas više ne menja, budućnost nam se ne dešava“, napisao je on.

Predsednik DSK ističe da se na tzv. Kosovu moraju obezbediti uslovi koje ima Evropa, kako bi se smanjilo iseljavanje.

„Kosovo zaslužuje bolje, Kosovo može više“, poručio je Abdidžiku.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime