KOSOVSKE VLASTI MORAJU DA SLUŠAJU SAD Albanci u panici da će Ameri i od njih dići ruke!

0
Priština, Albanci, Kosovo , Foto: EPA

Bespogovornim prihvatanjem više hiljada Avganistanaca na svojoj teritoriji, kvazidržava Kosovo otplaćuje dug svojim mentorima u Vašingtonu.

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe i potpukovnik u penziji Ljuban Karan kaže za Alo! da je neosporno da tzv. Kosovo mora da ispuni sve što Amerika zatraži bez obzira na to da li taj „ustupak“ može da šteti narodu u regionu.

– Lažna država Kosovo bez ikakvog pogovora i pitanja mora da ispuni svaku želju SAD. Dolazak Avganistanaca i njihovo zbrinjavanje to najbolje ilustruje. Direktivu iz Vašingtona oberučke su prihvatili i time im tzv. Kosovo zahvaljuje na svemu što su SAD za njih učinile – kazao je on, i pojasnio da je tzv. Kosovo u stvari produkt SAD i NATO i da sve što „odatle dolazi kao zahtev, Priština predstavlja kao svoju želju“.

Generalni sekretar Narodne skupštine Srbije Veljko Odalović rekao je da je Amerika pokazala neodgovorno ponašanje time što je povukla „svoje ljude, a sa nekim zemljama, miljenicima, dogovorila da prime ljude iz Avganistana“.

Prema njegovim rečima, Amerikanci gde god su bili, oni su to mesto i napustili.

– A o tome mora da razmišlja i Priština. Pošto su se Amerikanci povukli iz Avganistana, to znači da su talibani pobedili i SAD i Britance i sve koji su se borili protiv njih svih ovih godina – naveo je on.

Analitičarka Donika Emini kazala je da bi dešavanja u Avganistanu trebalo da posluže kao pouka za tzv. Kosovo. Sudeći prema njenom postu, Emini je svesna da će se SAD jednog dana povući sa tzv Kosova.

– Nepotpune i međunarodno neprihvaćene države veliki su potencijal za destabilizaciju. Svako ko misli da nam status kvo ide u prilog, šteti zemlji – zaključila je ona.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime