Krivokapić i Kurti imaju ISTOG GAZDU: Ništa ne smeju bez naloga, a imaju samo jedan CILJ

0

Marionetske vlasti ne smeju ništa da preduzmu bez naloga i saglasnosti naredbodavaca, kaže Mandić.

Srbin iz Crne Gore Risto Jovanović, koga je tzv. kosovska policija pod lažnom optužbom za širenje mržnje i netrpeljivosti utamničila na Gazimestanu, trenutno ima veću političku težinu od crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića. Nepravda prema ovom mladom čoveku izvela je nezadovoljne građane na podgoričke ulice, a Krivokapić kao da je u zemlju propao – ne oglašava se i ne nudi pomoć Ristovoj supruzi Teodori Jovanović, koja sa bebom čeka da joj se suprug bezbedno vrati kući.

Risto Jovanović je u međuvremenu prebačen u zatvor u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde su većinski Srbi, a odatle je uputio snažnu poruku srpskim predstavnicima u Crnoj Gori Milivoju Brkoviću Brdži, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću:

‒ Volim vas. Vi ste moja radost, ja sam vaša snaga. Hristos vaskrese!

U razgovoru za Objektiv, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić objašnjava zašto je izostala reakcija vlasti u Crnoj Gori na slučaj Rista Jovanovića.

‒ Očigledno je da vlasti u Prištini i Podgorici imaju istog gazdu. Marionetske vlasti ne smeju ništa da preduzmu bez naloga i saglasnosti naredbodavaca, tako da niko od njih neće krenuti u rešavanje problema bez tog naloga – ocenjuje Mandić.

Kako navodi, sve što rade marionetske vlasti ima za cilj da se nanese šteta srpskom narodu i drugog smisla nema.

‒ Odnos prema nevino zatočenom Ristu Jovanoviću podešavaće se odlukama prištinske administracije tako da se pokuša nanošenje što veće štete srpskom narodu – smatra Mandić.

Prema njegovim rečima, Risto Jovanović ujedno je heroj, ali i žrtva nesrećnih političkih odnosa na Balkanu.

‒ Veoma smo zabrinuti za Rista Jovanovića. On je jedan od onih 75 odsto građana Crne Gore koji su protiv odluke Vlade Crne Gore da prizna Kosovo za državu. Vlastitom žrtvom svedoči o utemeljenosti kosovskog zaveta u samoj Crnoj Gori. Nažalost, podgorička vlast će slepo slediti naloge iz ambasada i neće uraditi samoinicijativno ništa a da prethodno ne pita te adrese kako da se ponaša u ovom slučaju – zaključuje Mandić.

PIŠE: M.R.I.

Izvor: Objektiv.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime