Kurc: Srbi spremite se za ulazak uskoro stiže i datum

0

Sebastijan Kurc je izrazio zadovoljstvo što se ponovo održava direktan susret s predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je večeras u Ljubljani da bi Austrija želela datum proširenja EU na taj region, prenosi Tanjug.

„Ako nema datuma onda to često znači da se tempo smanjuje“, naglasio je Kurc u izjavi novinarima uoči sutrašnjeg Samita EU-Zapadni Balkan.

On je ocenio da je pozitivno što se održava Samit EU-Zapadni Balkan i što postoji privrženost Unije proširenju, a upitan o spekulacijama da predsednik Francuske Emanuel Makron neće promeniti čvrsti stav u vezi proširenja EU pre predsedničkih izbora, Kurc je kazao da tako nešto smatra pogrešnim pristupom.

Sebastijan Kurc je izrazio zadovoljstvo što se ponovo održava direktan susret s predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana, podsetivši da je poslednji takav sastanak bio 2018. pre pandemije.

Zahvalio je slovenačkom premijeru Janezu Janši na organizaciji skupa i istakao da postoji pozitivan razvoj na Zapadnom Balkanu kroz reforme.

„Tako, na primer, Srbija ima snažan privredni rast. Zato postoji i hitni interes da EU zauzme verodostojnu poziciju na Balkanu“, poručio je austrijski kancelar.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime